Wijngaard Hesselink Regent 2015, BGA Gelderland, Nederland

Wijngaard Hesselink Regent
Nederlandse wijn uit de Achterhoek van een druif die we in ons land vaak tegenkomen: een review van de Wijngaard Hesselink Regent.

De Regent is een druif die nog altijd grote populariteit geniet onder de Nederlandse wijnboeren. Het ras is in 1967 gekweekt in Duitsland door een kruising van Diana Hamburg (=Silvaner x Müller-Thurgau) x Chambourcin. De Regent is behoorlijk resistent tegen schimmelziekten en is vroegrijp. De druif is (naast Nederland) ook in verschillende Duitse wijngebieden zoals Rheinhessen, Pfalz en Baden, te vinden.

Wijngaard Hesselink Regent op een mooie locatie in Winterswijk

Bij Wijngaard Hesselink, diep in de Achterhoek, is de Regent ook aangeplant. De wijn van de Regent wordt in twee varianten aangeboden; één zonder houtopvoeding en één barrique uitvoering.
In de 3,5 hectare aan wijngaarden staan verder de Pinotin, Solaris, Johanniter, Riesel, Cabernet Noir, Souvignier Gris, Chardonnay, Nero, Rondo en Salome. Het assortiment aan wijnen bij Hesselink is dan ook groot; er worden ongeveer 18 verschillende wijnen geproduceerd. Voor elk wat wils.

Wijngaard Hesselink Regent

Deze Regent uit het oogstjaar 2015 heeft 13 procent alcohol en de fles kunt u simpel openen door middel van een schroefdop. Regent 2015 wisselt voor de prijs van € 11,99 (af wijngaard) van eigenaar.
Wist u overigens dat deze wijn onlangs een zilveren medaille gescoord bij de Wijnkeuring van de Lage Landen?

We gaan proeven…

Wijngaard Hesselink Regent 2015

Een heldere, tamelijk dieprode kleur met een intensiteit van 3 uit 5. Bleekrood uitlopend in de rand.
Prettige neus die een mix laat ruiken van zwarte bessen, groenten (paprika) en aardse geuren. Iets menthol en ook wat stallucht.
Op de tong zacht, rond en kruidig. Een beetje romig mondgevoel. Milde tannines, fijne kruiden en specerijen. Het fruit van zwarte bessen komt ook terug in de smaak. Zoethout, iets laurier en cacao. Deze Regent is niet al te zwaar, maar heeft toch wel wat kracht. Goed in balans.

Wijngaard Hesselink heeft met deze Regent een wijn in huis die soepel en toegankelijk overkomt en die over de hele linie goed scoort. Een allemansvriend met goede kwaliteiten.

Score voor de Wijngaard Hesselink Regent: 14 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.

Wijngaard Hesselink Regent
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardhesselink #nederlandsewijn #regent #achterhoek