Wijngaard Hesselink Pinotin Barrique 2014, Achterhoek, Nederland

Wijngaard Hesselink Pinotin Barrique

Een Achterhoekse rode wijn met bijna de allure van een Grand Seigneur is deze Hesselink Pinotin Barrique.

Wijngaard Hesselink is gelegen in het uiterste oosten van de Achterhoek, dicht tegen de Duitse grens. Wijnmaker Gerhard Ensing heeft 3 hectare aan wijngaarden tot zijn beschikking. Hij teelt verschillende druivenrassen en maakt hiermee een breed scala aan wijnen.

Hesselink Pinotin Barrique met uitzicht over het terras bij Hesslink

Op het mooie terras kunt u in alle rust genieten van de wijnen.

De Pinotin is een door de bekende Zwitser Valentin Blattner ontwikkelde schimmeltolerante blauwe druif. Het is een kruising waar onder andere de welbekende Cabernet Sauvignon een rol in heeft gespeeld. Om precies te zijn luidt de kruisingsformule als volgt: Cabernet Sauvignon x Silvaner x (Riesling x Vitis Vinifera)x (JS 12417 x S 7053).
De druif gedijt goed in Nederland. Hij is ongeveer een week na de Regent rijp (midden tot eind september).

Deze Pinotin Barrique (houtgerijpt) heeft 13,5 procent alcohol en de fles is voorzien van een kurk als afsluiter. Een fles (af wijngaard) kost u 15 euro en daar heeft u een prachtige wijn voor.

Wijngaard Hesselink Pinotin Barrique 2014

Een dieprode kleur, in de rand bleekrood uitwaaierend.
De neus opent zich goed. Wat stallucht, vanille en wat natte aarde. Het fruit van zwarte kersen is flink vertegenwoordigd in deze Pinotin Barrique.
Een complexe smaak, wat getoast met zachte tannines. Salmiak, rode paprika, peper, kruiden en specerijen. De zuren zijn mooi verweven in het geheel. Maar er is nog meer te vinden in het smaakpalet: rijpe donkere pruimen, zoethout, iets kaneel en chocolade. Een lange warme afdronk maakt het helemaal af.

Wijngaard Hesselink Pinotin Barrique 2014 is een rijke en volle wijn, met een brede en robuuste smaak. Dit mag je gerust een topwijn noemen van wijnmaker Gerhard Ensing!
Het is interessant om te volgen hoe dit zich verder ontwikkeld op de fles.

Score voor de Hesselink Pinotin Barrique: 15,4 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.