Wijngaard Hesselink Mondriaen 2015, Achterhoek, Nederland

Mondriaan 2015

Een wijn maken is als een schilderij maken. Dat moet de wijnmaker hebben gedacht toen hij deze Mondriaen samenstelde.

Ver in de Achterhoek, dicht tegen de Duitse grens, ligt Wijngaard Hesselink Winterswijk. Wijnmaker Gerhard Ensing maakt hier een breed scala aan wijnen. “Voor elk wat wils” is zijn motto.

De wijngaard heeft een totale oppervlakte van ongeveer 4 hectare en hierop worden verschillende druivenrassen geteeld, hoofdzakelijk hybride soorten.

Ik kan u een bezoek aan Wijngaard Hesselink aanraden. Er is een prachtig terras en een ontvangstruimte (Schoppe). U kunt terecht voor (uiteraard) een glas wijn, een kopje koffie of iets anders. Wijnproeverijen en rondleidingen worden er ook georganiseerd; er zijn verschillende arrangementen.

Terug naar de wijn die op de proeftafel staat. De Mondriaen 2015 is een blend van twee druivensoorten: Johanniter en Solaris.

Deze wijn is ter plekke verkrijgbaar bij Wijngaard Hesselink en in de webshop voor de prijs van € 13,50.

Mondriaen 2015

Een heldere, strogele kleur. Bijna tegen goudgeel aan.
In de neus van de Mondriaen 2015 zit veel fruit van perzik, abrikoos en sinaasappel. Ook wat exotisch fruit van banaan en lychee. Een goed open en mooi bouquet.
Rond en sappig in de mond. Wat filmend en mollig. Honing, walnoot, een klein pepertje en zoet rijp fruit. In dit laatste is de aanwezigheid van de Solaris in deze wijn duidelijk te herkennen. Milde zuren geven de wijn een soepel mondgevoel.

De Mondriaen 2015 is een vriendelijke, zacht en verleidelijke wijn met een zoete “touch” erin. Vol en redelijk fris. Een wijn die velen zal aanspreken.

Score: 14,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.