Wijngaard Hesselink Johanniter zoet 2015, Achterhoek, Nederland

Wijngaard Hesselink JohanniterWijnen van de Johanniter kenmerken zich door een stevige zuurgraad. Deze Wijngaard Hesselink Johanniter heeft dat kenmerk echter niet

Bij de vinificatie is ervoor gekozen om iets meer restsuiker achter te laten. Het resultaat is een halfzoete wijn waarvan je niet zou zeggen dat deze uit de Johanniter is geperst.

Een leuke variant van wijnmaker Gerhard Ensing. Dit past ook wel in zijn filosofie om veel verschillende soorten wijn te maken. Je vindt er altijd wel één die jou aanspreekt.

De Johanniter zoet is verkrijgbaar in de webshop van Wijngaard Hesselink voor de prijs van € 10,95.

Wijngaard Hesselink Johanniter zoet 2015

Een heldere en strogele kleur.
De neus is fris, geurig en open. Veel fruit van lychee, peer en iets muskaat. Wat honing en heel licht kruidig. Ongecompliceerd maar plezierig.
Zacht en rond op de tong. Medium-zoet. Veel fruit (peer, gele pruimen) en milde zuren. Iets amandel en gele paprika. Wat weinig lengte. Soepel en lichtvoetig van body.
Interessant om te ervaren hoe deze zoete variant van de Johanniter een totaal andere wijn oplevert dan de “normale” Johanniter.

Wijngaard Hesselink Johanniter zoet 2015 is een allemansvriend, een vriendelijke, makkelijke half-zoete wijn. Lekker met een zachte schimmelkaas.

Score voor de Wijngaard Hesselink Johanniter: 12,9 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.