Wijngaard Hesselink Chardonnay Barrique 2018, een geslaagde Achterhoekse Chardonnay

Wijngaard Hesselink
De fles staat echt op de proeftafel: Wijngaard Hesselink Chardonnay Barrique 2018.

Een wijn uit de Achterhoek, gemaakt uit de Chardonnay druif en voorzien van houtlagering. Wijnmaker Gerhard Ensing van Wijngaard Hesselink heeft het gemaakt! Ik stel dit op deze manier, omdat ik Chardonnay uit de Achterhoek bij mijn weten nog niet eerder ben tegengekomen.
En de wijn is naar mijn mening een succes geworden, want ik rangschik deze wijn tot een aanrader!

Er staan bij Wijngaard Hesselink (as we speak) 650 stokken Chardonnay aangeplant. Op dit moment zijn er nog geen plannen om dit areaal uit te breiden. Deze stokken staan er inmiddels 4 jaar en hebben in het eerste oogstjaar (2018) met een redelijke oogst qua opbrengst, 650 flessen Chardonnay opgeleverd. Welnu, u kunt met een simpel rekensommetje bepalen hoeveel de opbrengst per stok is geweest. De wijn heeft vervolgens 8-9 maanden op barrique gelegen en is in juli 2019 gebotteld.

Tijd om te proeven!

Wijngaard Hesselink

Wijngaard Hesselink Chardonnay Barrique 2018

Helder en bleekgeel van kleur met een licht groene schakering erin. De intensiteit van de kleur is 2 uit 5 voor wit.
Een fruitige, zoete neus. Fruitige aroma’s van perzik en peer en daarbij ook wat tropisch fruit. Ik ruik ook wat sinaasappel. Een toefje honing. Geurig en mooi zuiver.
In de eerste aanzet prikkelend op de tong met daarnaast een licht boterig mondgevoel. Wat vanille door de houtrijping. Licht getoast. Zoet rijp fruit van perzik, gele pruimen en meloen. Sappig, rond en redelijk vol. Een verleidelijke wijn.

Een goed geslaagde Chardonnay uit de Achterhoek. De houtrijping is mooi gedoseerd en geïntegreerd en voegt ook echt iets toe; het maakt de wijn complexer. De wijn is ook goed in balans. Er is hier een knappe prestatie geleverd. Zoals ik al zei, een aanrader!

Score: 15,2 punten.

Deze Chardonnay Barrique is nu prima op dronk. Bewaren kan ook, flesrijping kan zeker nog een jaar of drie.
Wijngaard Hesselink
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardhesselink #nederlandsewijn #achterhoek #chardonnay