Wijngaard Hesselink Cabernet Noir 2015, Gelderland, Nederland

Wijngaard Hesselink Cabernet Noir
Wijngaard Hesselink in de Achterhoek produceert constant aantrekkelijke kwaliteitswijnen. Zo ook de Hesselink Cabernet Noir.

We proeven dit keer een wijn gemaakt van de Cabernet Noir. De Cabernet Noir is een zogenaamde “PIWI” druif. De druif is ontstaan uit een kruising waarvan de welbekende Cabernet Sauvignon deel uitmaakt. In 2017 is de naam van de Cabernet Noir overigens gewijzigd in Cabaret Noir. Het is een vroegrijpende druif die het hier in Nederland uitstekend doet.

Een opvallend etiket siert de fles. De afbeelding van de uil (een oehoe) op het etiket slaat op het feit dat deze diersoort in de nabijgelegen steengroeve van Winterswijk (waar kalksteen wordt gewonnen), voorkomt.
In de fles zit een wijn met 13 procent alcohol. De afsluiter bestaat uit een schroefdop.

U kunt deze Cabernet Noir komen afhalen of bestellen in de webshop van Wijngaard Hesselink. Een fles van deze wijn kost u € 13,50 (af wijngaard). Als u de wijn komt afhalen, dan maakt u gelijk kennis met de enthousiaste eigenaar Gerhard Ensing. Daarnaast ziet u dan het gezellige terras, de mooie wijngaard en De Schoppe waar u terecht kunt als het weer buiten niet zo mee zit. Er zijn diverse activiteiten en arrangementen mogelijk bij Wijngaard Hesselink, uiteraard maakt daar een wijnproeverij en een rondleiding ook deel van uit.

We gaan proeven…
Wijngaard Hesselink

Wijngaard Hesselink Cabernet Noir 2015

Een donkere, dieprode kleur. Intensiteit 4 uit 5. Bleekrood uitlopend in de rand.
De neus toont veel nuances. Paddenstoelen, bosgrond, leer en koude thee. Fruit van kersen, wat paprika en mest. Iets rokerig. Het bouquet opent zich goed en is geurig, breed en complex.
Een volle en warme smaak. Zoethout, laurier, wat pure chocolade en kersenbonbons. Redelijk milde tannines. Iets groente en fijne, aangename bitters die doen denken aan cacao en koffie. Daarnaast heeft deze Cabernet Noir een lichte frisheid door de milde zuren. Een klein restzoetje zit er ook in. Veel smaakimpressies, maar het matcht allemaal goed.

Een plezierige, volle wijn met een warm, bijna zwoel karakter. Heel fraai en goed in balans. Scoort over het geheel (kleur, geur en smaak) goed.

Score: 14,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2022.
Wijngaard Hesselink(zicht op de strak onderhouden wijngaard)

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardhesselink #nederlandsewijn #achterhoek