Wijndomein de Koen, Langedijker Pracht 2015, Noord-Holland, Nederland

Wijndomein de Koen
In het typerende polderlandschap van Noord-Holland ligt Wijndomein de Koen.

Vroeger was dit een belangrijk tuinbouwgebied, gelegen op vele eilandjes. Eén van de akkers, die net wat hoger lag als de omringende akkers had als naam “de Koen”.

Op die plek is vanaf 2003 de wijngaard van Wijndomein de Koen aangelegd. Ieder jaar is de wijngaard vervolgens uitgebreid. Vanaf 2006 wordt er voor het eerst op professionele wijze wijn gemaakt. Tenslotte is in 2013 en 2014 het totale perceel van 2 hectare omgetoverd tot wijngaard.
De aangeplante rassen zijn: Solaris, Rondo, Sirius, Marechal Foch, Cabernet Cortis, Phoenix, Souvignier Gris, Muscaris en Salome.

Deze witte wijn is een assemblage van de druivensoorten Solaris en Souvignier Gris. In welke verhoudingen is mij niet duidelijk. Het alcoholpercentage is 12 procentjes en de fles is voorzien van een schroefdop. En een leuk etiket!

De Langedijker Pracht 2015 heeft een verkoopprijs van € 9,50

Wijndomein de Koen Langedijker Pracht 2015

Een heldere en licht bleekgele kleur.
In de aantrekkelijke neus het fruit van gele appels, banaan en perzik. Ook wat florale geuren. Redelijk open.
Best zacht en rond van smaak. Milde zuren en veel zacht appelfruit. Lichtvoetig van body en wat weinig lengte. Iets kruidig en wat aroma’s van groente (kool, paprika).

Wijndomein de Koen Langedijker Pracht 2015 is een soepele, lichte wijn met een vriendelijk karakter. Een frisse doordrinker.

Score: 12 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2018.