Wijnboerderij ’t Heekenbroek Solaris 2015, Achterhoek, Nederland

't Heekenbroek Solaris 2015

Goede wijn maken, dat lukt prima in Nederland. Zeker met de Solaris als druif.

De aanleg van de wijngaarden van Wijnboerderij ’t Heekenbroek is in het jaar 2006 gestart. Inmiddels is de gehele wijngaard 2 hectare groot, verdeeld over 3 percelen, namelijk Nieuw Tivoli (70 are), Noorderlicht (30 are) en De Streek (1 hectare).

Er worden 7 verschillende druivenrassen verbouwd: Cabertin, Pinotin, Cabernet Noir, Cabernet Cortis, Johanniter, Solaris en Souvignier Gris.
De wijnboerderij beschikt verder over een gezellig terras en een bezoekersruimte. Daarnaast is er een Bed & Breakfast met uitzicht op de druivenranken.

De Solaris van het oogstjaar 2015 is verkrijgbaar voor de prijs van € 11,95. De wijn heeft 12 procent alcohol en de fles is voorzien van een schroefdop.

Draaien maar….

Wijnboerderij ’t Heekenbroek Solaris 2015

De kleur van Wijnboerderij ’t Heekenbroek Solaris 2015 is helder en licht strogeel met een iets groene tint erin.
Een zuivere, wat ingetogen neus. Fijn “Solaris” fruit, wat associeert aan gele appels, citrusfruit, peer en ananas. Op de achtergrond iets vegetaal.
In de mond is Wijnboerderij ’t Heekenbroek Solaris 2015 zacht, rond, licht boterig en mollig. Fijne zuren, een bittertje en kruiden. Wat paprika en “vet” fruit. Goed vol en licht aromatisch.

Wijnboerderij ’t Heekenbroek Solaris 2015 is een correcte, goed gemaakte wijn, die de eigenschappen van de Solaris goed tot zijn recht laat komen. Solaris doet het gewoon goed in Nederland, het geeft plezierige wijnen met veel fruit en deze wijn is zeker geen uitzondering!

Score: 14 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.