Wijnboerderij ’t Heekenbroek Parelrosé 2018, gewoon een feestje!

Wijnboerderij 't Heekenbroek
Een prima zomerwijn bij uitstek: deze Parelrosé van Wijnboerderij ’t Heekenbroek.

In de landelijke omgeving van de Achterhoek, bij het plaatsje Drempt, ligt Wijnboerderij ’t Heekenbroek. Sinds 2006 staat hier een wijngaard, die nu ongeveer 2 hectare omvat. Er worden met zeven verschillende druivenrassen witte, rode en mousserende wijnen geproduceerd. Die druivenrassen zijn: Cabertin, Pinotin, Cabernet Noir, Cabernet Cortis, Johanniter, Solaris en Souvignier Gris.

Wijngaard en meer

Job en Neeltje Huisman zijn de drijvende krachten achter deze prachtige wijngaard en al het moois wat daaruit voortkomt. Naast de wijngaard is er een heerlijk buitenterras, een bezoekersruimte (De Dobbe) en een uitstekende bed and breakfast met uitzicht op de wijngaard.

Constante kwaliteit

De wijnen van Wijnboerderij ’t Heekenbroek hebben meerdere malen onze proeftafel gepasseerd en wij zijn zeer enthousiast over de constante goede kwaliteit van deze wijnen. Als je op onze website de zoekfunctie gebruikt met de term “Heekenbroek”, dan verschijnen vanzelf de diverse recensies die voor zich spreken.

Vinificatie van de Parelrosé

Ik proef de Parelrosé uit het oogstjaar 2018. Deze mousserende wijn is gemaakt van de Pinotin druif. Er is eerst een stille rosé gemaakt, na een pulpstandtijd van 4 uur. In maart 2019 is de wijn naar de Sektkellerie in Duitsland gegaan, waar koolzuur is toegevoegd en de wijn is gebotteld. En voila, de Parelrosé met een alcoholpercentage van 11,5 procent is klaar voor consumptie!

Wijnboerderij 't Heekenbroek

Wijnboerderij ’t Heekenbroek Bronckhorster Parelrosé 2018

Een fonkelend heldere, lichte zalmrosé kleur. Fijne belletjes zichtbaar in het glas. De intensiteit van de kleur is gemiddeld voor een rosé.
Plezierige neus met fruitnuances van rijpe aardbeien en frambozen. Ook een wat zoet snoepjesachtig (zuurstok) aroma. Wat natte kalk op de achtergrond. Fris en zuiver.
Fijne, crispy zuren op de tong die mooi “ingepakt” zijn door het rijpe fruit van rode grapefruit, limoen en rode appeltjes. Zachte bitters en iets meringue. Sappig en rond van smaak. Een beetje “spritzig”, de mousse is goed gedoseerd aanwezig. Er is een goede balans qua zoet/zuur en dat maakt het geheel tot een evenwichtige wijn.

Een heerlijke “bubbel” rosé van een uitstekend niveau. Feestelijke, zomerse wijn waarvan je lang kunt genieten; deze Parelrosé gaat absoluut niet vervelen. Hier word ik vrolijk van en dat ligt niet (alleen) aan het aantal genuttigde glazen. ’t Heekenbroek mag trots zijn op deze wijn!

Score: 14,6 punten.

Nu drinken tot en met de zomer van 2020.
Wijnboerderij 't Heekenbroek
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #heekenbroek #nederlandsewijn #achterhoek