Wijnboerderij ’t Heekenbroek Noorderlicht Rood 2015, Achterhoek, Nederland

Heekenbroek Noorderlicht Rood

Goede wijn maken vergt passie. Dat hebben ze bij Wijnboerderij ’t Heekenbroek goed begrepen.

In de buurt van de plaats Doesburg ligt Drempt. Hier, in het westelijk deel van de Achterhoek, staat Wijnboerderij ’t Heekenbroek. Wijnmakers Job en Neeltje Huisman maken hier al een aantal jaren met veel passie wijnen. Wijnen die ook de nodige onderscheidingen hebben gekregen.

Noorderlicht is de naam van één van de drie percelen, waaruit de wijngaard van Wijnboerderij ’t Heekenbroek bestaat. Dit perceel is in 2007 aangeplant en is 30 are groot.
De Noorderlicht Rood is voor 100 procent gemaakt van de Pinotin druif. De wijn heeft een alcoholpercentage van 12 procent en de fles wordt traditioneel afgesloten met een kurk.

De wijn is verkrijgbaar bij Wijnboerderij ’t Heekenbroek en in de webshop voor de prijs van € 14,75.

Noorderlicht Rood 2015

Noorderlicht Rood 2015 heeft een heldere, robijnrode kleur. Medium diep. In de rand bleekrood.
De neus van de Noorderlicht Rood 2015 opent zich redelijk in het glas. Ik ruik groente (een geur die ik wel vaker aantref in de Pinotin), paprika, kruiden en mint. Fruit van kersen en iets vanille.
Zacht en soepel in de mond. Fluwelige tannines en fijne zuren. Kruidig, specerijen, kool en laurier. Donker fruit. Een vrij lange, warme afdronk.

Noorderlicht Rood 2015 is ondanks het soepele karakter toch vrij breed van smaak. Een plezierige en vrij lichte rode wijn van eigen bodem.

Score: 13,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.