Wijnboerderij ’t Heekenbroek Noorderlicht 2017, een ronde en zachte rode wijn

Wijnboerderij 't Heekenbroek
Noorderlicht is een rode wijn van Job en Neeltje Huisman van Wijnboerderij ’t Heekenbroek uit de Achterhoek.

Sinds 2006 een wijngaard en meer

In de landelijke omgeving van de Achterhoek, bij het plaatsje Drempt, ligt Wijnboerderij ‘t Heekenbroek. Sinds 2006 staat hier een wijngaard, die nu ongeveer 2 hectare omvat. Er worden met zeven verschillende druivenrassen witte, rode en mousserende wijnen geproduceerd. Die druivenrassen zijn: Cabertin, Pinotin, Cabernet Noir, Cabernet Cortis, Johanniter, Solaris en Souvignier Gris.
Daarnaast is er een heerlijk buitenterras op het terrein, een bezoekersruimte (De Dobbe) en een uitstekende bed and breakfast (ik spreek uit eigen ervaring) met uitzicht op de wijngaard.

Medailleoogst

De wijnen van ’t Heekenbroek vallen regelmatig in de prijzen. Bij de laatste Wijnkeuring van de Lage Landen scoorden de wijnen van Job en Neeltje 2 zilveren en 2 bronzen medailles!

De Noorderlicht is een wijn die voor 100 procent gemaakt is uit de Pinotin druif. Het alcoholpercentage is een “rustige” 12 procent. Ik ga ‘m proeven!

Wijnboerderij 't Heekenbroek

Wijnboerderij ’t Heekenbroek Noorderlicht 2017

Een aardig diepe, donkerrode kleur. De intensiteit waardeer ik op 3/3,5 op een schaal van 5. In de rand zie ik wat dieproze-rode tinten.
De neus opent zich, na wat walsen, goed. Fruitaroma’s van zwarte kersen en bosbessen. Wat aards, het doet denken aan nat geregend bos. Ook ruik ik wat eucalypthus en een lichte rokerigheid.
Warm, zacht en kruidig in de mond. Milde zuren, zachte bitters en een ronde structuur. Paprika en wat koolgroenten. Fruit van kersen en donkere pruimen. Cassis en zoethout. Wat ik wel mis is een tikje spanning, het is iets vlak in het smaakpalet. Licht kruidig in de afdronk.

Deze Noorderlicht is een wijn met een soepele en ronde smaak en een goede balans. Zoals gezegd, mis ik wel wat “levendigheid c.q. spanning” in deze wijn, maar het is wel een wijn die toegankelijk overkomt.

Score: 13,9 punten.

Noorderlicht 2017 is nu op dronk en een jaar of drie goed houdbaar.
Wijnboerderij 't Heekenbroek(zicht op de wijngaard vanaf het B&B terras)

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #heekenbroek #nederlandsewijn #pinotin #achterhoek