Wijnboerderij ’t Heekenbroek Lof der Zoetheid 2016, Achterhoek, Nederland

Lof der Zoetheid
De Groningers doen het goed in Gelderland!

De wijngaardeniers van ’t Heekenbroek, Job en Neeltje Huisman, hebben namelijk voordat ze aan hun wijnavontuur in Gelderland begonnen, een akkerbouwbedrijf in Groningen gerunt. In de zomer van 2005 hebben ze het roer omgegooid en zijn ze een wijngaard begonnen in de omgeving van Drempt.

De wijngaard is inmiddels 2 hectare groot. Op deze oppervlakte worden de volgende druivenrassen verbouwd: Cabertin, Pinotin, Cabernet Noir, Cabernet Cortis, Johanniter, Solaris en Souvignier Gris.

Maar dat is nog niet alles. Wijnboerderij ’t Heekenbroek beschikt ook over een fraai terras, een bezoekersruimte (de Dobbe) en een uitstekende Bed & Breakfast!
Wijnboerderij 't Heekenbroek

Lof der Zoetheid is een wijn gemaakt uit de Solaris druif, met 120 gram/l restzoet. Het alcoholpercentage is 7 procent.
De prijs in de webshop is € 10,70 voor een half flesje (0,375l).

Lof der Zoetheid 2016

Helder en bleekgeel van kleur.
Een frisse, open neus. Geuren van bloemen en tropisch fruit. Banaan, meloen en ananas. Ook wat natte steen. Geparfumeerd en delicaat.
Op de tong proef ik zoet rijp tropisch fruit. Wat mollig. Honing en een lichte touch van marmelade. Bananenschuimpjes. Fijne zuren die voor de nodige frisheid zorgen. Rond, fluwelig en zuiver van smaak.

Lof der Zoetheid 2016 is een subtiele, fris-zoete wijn met een mooie zoet/zuur balans. Goed vol, zonder dat het log wordt. Een aanrader!

Score: 14,6 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.