Wijnboerderij ’t Heekenbroek Bronckhorster Parelrosé 2015, Achterhoek, Nederland

Heekenbroek Bronckhorster ParelroséSparkling rosé heeft iets feestelijks. We proeven er ééntje uit ons eigen land, de Heekenbroek Bronckhorster Parelrosé.

Op Wijnboerderij ’t Heekenbroek, gelegen bij het Gelderse Drempt, worden 7 verschillende druivenrassen verbouwd: 4 blauwe soorten en 3 witte soorten (Johanniter, Solaris en Souvignier Gris).
Van de blauwe soorten Cabertin, Pinotin, Cabernet Noir en Cabernet Cortis worden, behalve rode wijnen, ook een droge rosé en een Parelrosé gemaakt.

Job en Neeltje Huisman zijn de gepassioneerde wijngaardeniers van Wijnboerderij ´t Heekenbroek. De wijngaard is 2 hectare groot, verdeeld over 3 percelen. De percelen van de wijngaard zijn vernoemd naar de Groningse boerderijen waar de “roots” van Job en Neeltje liggen, namelijk Nieuw Tivoli, Noorderlicht en De Streek.

Naast de wijnmakerij beschikt het bedrijf over een gezellig terras, een bezoekersruimte (De Dobbe) en een sfeervolle Bed & Breakfast.

Maar liefs 2 onderscheidingen sieren de fles: een gouden medaille bij de Berliner Weintrophy 2016 en een zilveren medaille bij de Wijnkeuring der Lage Landen 2016.

Bronckhorster Parelrosé 2015 is verkrijgbaar voor de prijs van € 11,95.

Heekenbroek Bronckhorster Parelrosé 2015

Deze Heekenbroek Bronckhorster Parelrosé 2015 heeft een medium diepe zalm-rosé kleur met hele fijn belletjes. Een feestelijk uiterlijk.
In de aangename neus ruik ik aardbeien, frambozen, wat winegums en iets natte steen.
In de mond is de Heekenbroek Bronckhorster Parelrosé 2015 licht tintelend en vrij droog met een fijne mousse. Gekonfijt fruit, iets peper, paprika en grapefruit. Rustige zuren, lichtvoetig van body maar wel zuiver.

Heekenbroek Bronckhorster Parelrosé 2015 is een toegankelijke (zomer)feestwijn van een goed niveau. Soepel en sappig met een uitgebalanceerde mousse. Laat de zomer maar beginnen!

Score: 13,5 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2018.