’t Heekenbroek Johanniter Brut ‘Sprankelwijn’, BGA Achterhoek, Nederland

’t Heekenbroek Johanniter Brut ‘Sprankelwijn’, BGA Achterhoek, NederlandEen échte bubbelwijn uit de Achterhoek van Wijnboerderij ’t Heekenbroek in Drempt.

Nederland stevent af op een mooi wijnjaar; een jaar waarbij de lente al vroeg begon en de zomer nog wat eerder. Onophoudelijke zonneschijn hebben de druiven goed gedaan en de regen (en dus de kans op schimmels) bleef ver weg.

HeekenbroekDe wijnoogst 2018 zal in de boeken gaan als een uitzonderlijk wijnjaar en niet alleen in Nederland! Ook onze zuiderburen hebben niks te klagen en zo gaandeweg hoor je steeds meer positieve geluiden uit de Europese wijnstreken.

Wijnboerderij ’t Heekenbroek staat onder het toeziend oog van Stan Beurskens, onze echte wijnboer die bij Jinek op schoot is geweest. 😉

Benieuwd naar Wijnboerderij ’t Heekenbroek? Kijk dan maar eens HIER voor een uitgebreid artikel over ons weekendje weg bij de wijnboer en mocht u interesse hebben in een leuk dagje uit? KLIK HIER voor de OPEN DAG van wijnboerderij ’t Heekenbroek.

Deze ’t Heekenbroek Johanniter Brut ‘Sprankelwijn’ is gemaakt van het druivenras Johanniter en is op de traditionele manier gemaakt; net zoals zijn grote broer de Champagne.

Te koop voor een schappelijkere prijs dan die van de Champagnewijnen, namelijk € 21,95 en dat is een goede prijs voor wat je er voor krijgt.

Aan alcohol haalt deze Sprankelwijn 12% en we gaan proeven…

Laat de wijn spreken.

’t Heekenbroek Johanniter Brut ‘Sprankelwijn’

’t Heekenbroek Johanniter Brut heeft een mooie witgouden/lichtgeel/witte kleur over de tong. De fonkeling is bijna niet te zien door de overdadige mousse. Helder en loepzuiver. Later trekt de mousse zich wat terug en laat een mooie witgouden fonkeling in de rand zien. Mooie kleur, maar wel een overdaad aan mousse. (2,8)
In de neus appelfruit (groen een rood) met een bepaalde mineraliteit. Droog. De neus heeft voldoende diepte en breedte en komt redelijk los. (3,7)
Op de tong komen de fruittonen van de neus (rode en groene appel) ook weer terug alsmede de bepaalde mineraliteit. Rond. Ook hier droog en misschien wel iets te veel mousse. De mousse op zich is redelijk verfijnd. Later vermindert de mousse tot normaal niveau. Fijn zuurtje zorgt voor de broodnodige verfrissing. Op de mid-palate is het voldoende alsmede in diepte en breedte. Een smakelijke en sappige fruitige goede afdronk. (6,7)
Een Nederlandse sprankelwijn die mij verrast op het gebied van de frissigheid en mousse-ontwikkeling. Basis is prima; een smakelijke en sappige bubbelwijn die voldoende diepte en breedte heeft. Het heeft nog een groot voordeel en dat is de prijs: veel goedkoper dan een Champagne en als je je ogen dicht doet dan kan het ook een Champagne zijn geweest. (2.2)

’t Heekenbroek Johanniter Brut laat zich van zijn goede kant zien. Heerlijk als aperitief of als feestwijn. Sappig en smakelijk en daarom verdient deze sprankelwijn

een totaal van 15,4 punten.

Nu gewoon lekker opdrinken, maar best wel een paar jaar houdbaar.

 

#wijn #Heekenbroek #Nederland #Drempt #Achterhoek #Gelderland #schuimwijn #Johanniter #wittewijn #wijnboerderij #B&B #proefrecensie #proefnotitie #wine #Tastingnote