’t Heekenbroek Johanniter 2015, BGA Gelderland, Nederland

’t Heekenbroek Johanniter 2015, BGA Gelderland, Nederland’t Heekenbroek Johanniter 2015 is de laatste uit de reeks Nederlandse wijnen van Job en Neeltje Huisman.

Kijk maar eens HIER en HIER voor een paar andere wijnen die door ons geproefd zijn.

’t Heekenbroek heeft ook een B&B

Deze ’t Heekenbroek Johanniter 2015 heeft een mooie zilveren medaille weggesleept van de Berliner Winetrophy en daar heeft Wijnboerderij ’t Heekenbroek goede zaken gedaan.

’t Heekenbroek Johanniter 2015 heeft een alcoholpercentage van 11% en is natuurlijk te bestellen (klik HIER) voor de zeer schappelijke prijs van
€ 11,95.

Eens kijken of Job en Neeltje ook met deze Joahnniter bij ons een mooie medaille weet te scoren…

’t Heekenbroek Johanniter 2015

De kleur van deze ’t Heekenbroek Johanniter 2015 is bleekgeel over de gehele tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Wat zeer kleine belletjes waar te nemen.
In de neus is ’t Heekenbroek Johanniter 2015 heerlijk fris en laat zuiver zomerfruit, zoals peer en citrus zien. Vriendelijk. Licht vegetaal (kool). De neus komt redelijk los.
Op de tong komen de fruittonen van de neus ook terug (peer/citrus), maar ook wat vegetaal en dat maakt de wijn, ondanks de vriendelijkheid, wat koeler; afstandelijker. Dit is meer iets voor de Noordelijkere wijnen; hebben zo hun igen identiteit. Redelijk goed op de mid-palate en redelijk in diepte en breedte. Een plezierige, fruitige, doch licht vegetale afdronk.
Elke wijn heeft zijn charmes en ook deze Noordeling laat dat zien. Technisch gezien ziet het er allemaal prima uit en ook qua smaak zit het goed. Je moet er echter wel van houden en ik hou er wel van.. Nooit geproefd een Nederlandse wijn…? SHAME ON YOU! Kopen dus…!

Nederland loopt weg met “Boer zoekt vrouw” en zal nu de omslag moeten maken naar “Nederlandse wijn zoekt liefhebber”. Nederlandse wijnen zijn gewoon goed; hebben een eigen karakter en verdienen om gekocht te worden. Voor deze kwaliteit geef ik 13,9 punten, 80PP en ** en u kunt de wijn per direct drinken. Ik zou het niet al te lang wegstoppen…