Schouwen-D®uivenland Rivaner+ 2017, BGA Zeeland, Nederland

Schouwen-D®uivenland Rivaner+ 2017, BGA Zeeland, NederlandWijnhoeve De Kleine Schorre is de wijngaard waar deze Schouwen-D®uivenland Rivaner+ 2017 vandaan komt.

Een nee, het eiland heet niet Schouwen-Druivenland…. Schouwen-Duivenland, maar met een leuk lettergrapje heeft De Kleine Schorre er Schouwen-D®uivenland van gemaakt…

Moet u toch eens doen als u in de buurt bent: een bezoekje plegen aan de wijngaard en het wijnbedrijf. Kijk maar eens op hun WEBSITE voor de mogelijkheden. Een warm welkom wacht u op…!

Of, u wacht tot begin augustus, want dan begint, zoals elk jaar, de wilde wijnfeesten van Zeeland! De nieuwe Wijnkoningin wordt gekozen en de Zeeuwse zilte zaligheden kunt u uw lichaam in begeleiden met de heerlijke wijnen van De Kleine Schorre en ik kan u vertellen: dat is geen straf! 😉

Deze Schouwen-D®uivenland Rivaner+ 2017 is nu aan de beurt om eens kritisch te beoordelen en met een alcoholpercentage van 12% schenken we het proefglas in.

Te koop bij DE KLEINE SCHORRE voor een prijsje van € 11,95.

Laat de wijn spreken!

Schouwen-D®uivenland Rivaner+ 2017

De kleur is kraakhelder en loepzuiver met een lichtgele/lichtjes groene zweem over de tong en in de rand een prachtige mooie witgouden fonkeling. Voor alle eksters onder ons. (2,9)
In de neus heerlijk bloemen zoals rozenpracht en witfruit zoals rode appel en peer. Licht mango. De neus komt redelijk goed los. (3,7)
Op de tong is Schouwen-D®uivenland Rivaner+ 2017 zeer vriendelijk en plezierig. Ook hier witfruit, maar ook vegetaal en lichtjes mineralig. Clean en straight. De zuren zijn redelijk aanwezig. Redelijk op de mid-palate en ook redelijk in breedte en diepte. Een vriendelijke en redelijke goede afdronk. (5,6)
Schouwen-D®uivenland Rivaner+ 2017 is een vriendelijke witte wijn die breed inzetbaar is, want overall is de wijn vriendelijk. Het vegetale moet je overigens wel aanspreken en qua diepgang is het redelijk. (2,2)

Dit is de laatste proeffles van de Wijnhoeve De Kleine Schorre en dit geproefde jaar (2017 en 2016) is van hoge kwaliteit. Ook deze Schouwen-D®uivenland Rivaner+ 2017 laat zien dat dit Nederlandse wijndomein ook wijnen kan produceren die overall inzetbaar zijn.

Een totaal van 14,4 punten

en kan gewoon nu genuttigd worden en houdbaar tot 2020.

#wijn #Zeeland #Nederland #proefrecensie #DeKleineSchorre #dreischor #gris #Nederlandsewijn #wittewijn