Schouwen-D®uivenland Blanc+ 2017, BGA Zeeland, Nederland

Schouwen-D®uivenland Blanc+ 2017, BGA Zeeland, NederlandElk jaar krijgen we van de Wijnhoeve De Kleine Schorre uit Zeeland een doosje met hun allerlaatste wijnen toegestuurd en daar kijken we naar uit.

De wijnen van dit Zeeuwse wijnbedrijf, dat overigens tot één van de grootste wijngaarden van Nederland is en als enige in Zeeland is gevestigd, hebben een reputatie en zijn zeer gewild. Vele restaurants hebben de witte wijnen van De Kleine Schorre op de kaart staan en als u wel eens met de KLM vliegt, dan kan u ze ook tegenkomen; moet je wel businessclass vliegen…

Deze Schouwen-D®uivenland Blanc+ 2017 heeft een alcoholpercentage van 12% en is natuurlijk op de wijnhoeve te verkrijgen (KLIK HIER) voor een prijsje van € 13,50.

Weet u overigens dat begin augustus zij elk jaar een WIJNFEEST van ongekende en onnederlandse grootte organiseren? KIJK HIER maar eens voor de details.

Ik zeg: Laat de wijn spreken….

Schouwen-D®uivenland Blanc+ 2017

De kleur van deze Schouwen-D®uivenland Blanc+ 2017 is licht geel/licht geelgoud over de gehele tong met een zeer mooie licht geelgouden fonkeling in de rand. Verder is de wijn kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
In de neus laat Schouwen-D®uivenland Blanc+ 2017 rijp witfruit zien; zelfs naar het lichtzoetige toe, zo rijp! Peer en rode appel. Neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong rijp witfruit (appel, peer) dat zich mooi rond presenteert. Fris, sappig en smaakvol. Ook wat mineralig. Goed op de mid-palate en ook met de diepte en breedte is het prima gesteld. Zachte zuren maken het feestje compleet. Lichtjes witte peper en een bepaald licht notig bittertje kenmerkt de goede tot brede afdronk. (7,0)
Met Schouwen-D®uivenland Blanc+ 2017 heeft De Kleine Schorre een mooi Nederlands product neergezet dat prima geschonken kan worden bij de Zeeuwse gerechten, maar deze Blanc gaat even verder. Met je ogen dicht waan je je in de Champagnestreek waar je een mooie Champagne proeft waar geen mousse in zit. Dus als aperitief is het eveneens niet te versmaden. (2,4)

De Kleine Schorre voldoet met deze Schouwen-D®uivenland Blanc+ 2017 wederom aan de verwachtingen en die verwachtingen zijn altijd hoog gespannen. Je moet het maar kunnen om elk jaar weer wijnen te produceren die telkenmale van hoog niveau zijn! Zeer smakelijk, sappig en zo rijp dat het bijna zoetig overkomt. Zachte zuren(!) maken het feestje compleet en daarmee behaalt De Kleine Schorre Schouwen-D®uivenland Blanc+ 2017 een puntenaantal van 16,0 punten en is nu heerlijk te drinken (wel koelen natuurlijk). Zeer koopwaardig; Nederlandse wijnen…moet u ook eens doen!

#wijn #Schorre #Zeeland #Nederland #Nederlandsewijn #mosselen #kreeft #oesters #proefrecensie #wine #tastingnote #DeKleineSchorre #Dreischor