Schouwen-D®uiveland Paula’s Selection 2016, BGA Zeeland, Nederland

Schouwen-D®uiveland Paula’s Selection 2016, BGA Zeeland, NederlandHet neusje van de zalm houden we voor het laatst: Schouwen-D®uiveland Paula’s Selection 2016.

Eigenlijk is het meer ‘het neusje van Paula’, want deze wijn is ontstaan door de selectie van Paula.

Wie is die Paula eigenlijk…?

Paula van de Vijver is de vriendin van Johan van de Velde en Johan is de ‘baas’ van Wijnhoeve De Kleine Schorre in Zeeland. Daar komt deze wijn dan ook vandaan.

Wat eigenlijk heel speciaal is, is het druivenras waar deze Schouwen-D®uiveland Paula’s Selection 2016 van ontstaan is: De nobele Gewürtztraminer.

De Gewürtztraminer heeft natuurlijk zijn faam wel verdient in de wijnwereld en dus waarom zou Nederland niet dit mooie ras aanplanten?

Goedkoop is deze Schouwen-D®uiveland Paula’s Selection 2016 niet (€ 24,95), maar koop eens een mooie Gewürtztraminer uit de Elzas. Ben je zo het dubbele kwijt….

Gewoon te bestellen bij De Kleine Schorre en deze Nederlandse selectie heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

Laten we eens kijken of Paula haar best heeft gedaan…

Schouwen-D®uiveland Paula’s Selection 2016

De kleur van deze Schouwen-D®uiveland Paula’s Selection 2016 is bleekgeel over de tong. Mooi witgoud fonkelend en, zoals altijd, kraakhelder en loepzuiver.
In de neus is Schouwen-D®uiveland Paula’s Selection 2016 heerlijk exotisch fruit dat heerlijk naar je toe komt. Abrikoos, nectarine, mangofruit… De neus komt redelijk goed los.
Op de tong is Schouwen-D®uiveland Paula’s Selection 2016 heerlijk zacht en volledig rond. Exotisch fruit zoals nectarine, perzik en abrikoos en dat allemaal in een badje van glycerine dat er voor zorgt dat alles heerlijk zacht en rond wordt. Iets gist. Tikje zoetig aangezet. Goed op de mid-palate en de breedte en diepte zijn genoeg. Een brede tikkie zoetfruitige afdronk maakt het af.
Schouwen-D®uiveland Paula’s Selection 2016 is een mooie cuvee, maar heeft ook een flinke prijs. Wel goed dat Nederlandse wijnboeren hun nek durven uit te steken om wat anders te maken! Prima wijn en dat heeft ook zo zijn prijs….

Paula heeft een goede selectie gemaakt (maar 400 flessen!) met deze Schouwen-D®uiveland Paula’s Selection 2016. Gefeliciteerd daarvoor Paula; je hebt er een neusje voor! Al dit moois verdient van mij 16,5 punten, 88PP en ***½*. Nu gewoon te drinken en houdbaar tot 2020. Erg goed gedaan hoor Paula!