Schouwen-D®uiveland Gris+ 2016, BGA Zeeland, Nederland

De Kleine SchorreOok deze Schouwen-D®uiveland Gris+ 2016 is van Nederlandse bodem en die bodem ligt in Zeeland. In Dreischor om precies te zijn.

Wijnhoeve De Kleine Schorre doet zijn best om jaar in jaar uit de Zeeuwse trots hoog te houden en eerlijk gezegd lukt dat ze aardig.

Dat de Zeeuwen aardig zijn kunt u wel lezen in het hartelijke ontvangst dat ik destijds heb mogen ondergaan. Lees HIER dat leuke verhaal.

Zeeuwse gerechten houden van Zeeuwse wijnen

Deze Schouwen-D®uiveland Gris+ 2016 is gemaakt van de Pinot Gris druif en die druif doet het goed daar op de Zeeuwse bodem.

Met een alcohol percentage van 12,5% en een prijs van € 14,50 zal deze witte Zeeuwse een geliefde wijn zijn en worden. Gewoon te bestellen bij de Wijnhoeve dus klik maar eens HIER.

Schouwen-D®uiveland Gris+ 2016

De kleur van deze Schouwen-D®uiveland Gris+ 2016 is lichtgeel tot geel/geelgoud over de tong. Zeer mooie geelgouden fonkeling en, zoals elke wijn van De Kleine Schorre, kraakhelder en loepzuiver.
In de neus laat Schouwen-D®uiveland Gris+ 2016 witfruit zien dat best rijp overkomt. Peer en rode appel. Mooi rond. De neus komt redelijk los.
Op de tong is Schouwen-D®uiveland Gris+ 2016 wat vettig, rond en soepel. Rijp witfruit, zoals peer en rode appel dat licht zoetig overkomt. Ook de zuren zijn daar (dus lekker fris), maar zijn wel iets aanwezig. Mooi rond. Goed op de mid-palate en met de diepte en breedte zit het wel goed. In de goede afdronk laat een licht abrikoosje zich zien.
Wederom een prima wijn van De Kleine Schorre en je proeft wel degelijk dat dit een zeer goed wijnjaar is geweest voor hen. Ook deze Schouwen-D®uiveland Gris+ 2016 doet het goed bij de Zeeuwse gerechten en dát is niet zo verwonderlijk!

Schouwen-D®uiveland Gris+ 2016 is net zoals de andere droge witte wijnen van De Kleine Schorre van prima kwaliteit. Ik geef deze Pinot Griswijn 15,1 punten, {83+PP) en **½* en een aanrader bij de schaal- en schelpdieren…