Schouwen-D®uiveland Barrique+ 2015, BGA Zeeland, Nederland

Schouwen-D®uiveland Barrique+ 2015, BGA Zeeland, NederlandSommige wijnen hebben houtlagering nodig en andere wijnen kunnen het niet aan. Deze Schouwen-D®uiveland Barrique+ 2015 kan het aan…

Wijnhoeve De Kleine Schorre maakt elk jaar diverse witte wijnen en de meeste van die witte pareltjes zien geen seconde hout. Nee, gewoon lagering op roestvrijstaal en dat houdt de wijn lekker fris. Niet elke wijn is bestand tegen houtlagering en al helemaal niet tegen nieuw hout.

Deze Schouwen-D®uiveland Barrique+ 2015 heeft 9 maanden op nieuw eikenhout gelegen en is gemaakt van een assemblage van de Pinot Blanc druif en de Pinot Gris druif.

Hout houdt van bepaalde wijnen

Een negatief aspect van houtlagering is het feit dat de prijs van de wijn stijgt, want tenslotte zal ook die eikenhouten vaten betaald moeten worden; zo ook bij deze Zeeuwse witte wijn.

Schouwen-D®uiveland Barrique+ 2015 kan voor u worden voor de prijs van € 18,95 (HIER te bestellen) en heeft een alcoholpercentage van 12%.

Laten we eens kijken of de houtlagering zijn vruchten heeft afgeworpen.

Schouwen-D®uiveland Barrique+ 2015

In de kleur zie je duidelijk dat het een wat ‘oudere’ wijn is. Schouwen-D®uiveland Barrique+ 2015 is goed vol geel/geelgoud over de tong. Mooie vol geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Zeer mooi.
In de neus is de barrique direct merkbaar. Het maakt de neus van deze Schouwen-D®uiveland Barrique+ 2015 zachter en licht getoast. Basis blijft fris en fruitig witfruit zoals appel en lychee. Rond. De neus komt redelijk los.
Op de tong is Schouwen-D®uiveland Barrique+ 2015 zacht, superrond witfruit en heeft een duidelijke getoaste omlijsting. Clean. Rode appel en lychee. Ook wat vettig. Zachte zuren, die wel iets aanwezig zijn, maken het feestje compleet. Redelijk goed op de mid-palate en redelijk goed in de diepte , de volheid en in de breedte. De afdronk is goed met zacht fruit.
Schouwen-D®uiveland Barrique+ 2015 is een mooie Zeeuwse witte wijn die prima gaat smaken bij een mooi diner. Niet alleen voor bij de schaal- en schelpdieren, maar zeker ook voor bij de witvis, forel, etc. Mooi!

Schouwen-D®uiveland Barrique+ 2015 geeft even wat meer en dat komt door de blend en door de houtlagering. 9 maanden op eikenhout laat zijn sporen na en geeft de wijn meer glans. Daarom krijgt deze Zeeuwse schone van mij 16.1 punten, {86-PP} ***½*. Nu gewoon te openen en te drinken en u kunt de wijn laten liggen tot en met 2020.