Schouwen-D®uiveland Auxerrois+ 2016, BGA Zeeland, Nederland

Schouwen-D®uiveland Auxerrois+ 2016, BGA Zeeland, NederlandNeerlands trots: Schouwen-D®uiveland Auxerrois+ 2016 van Wijnhoeve De Kleine Schorre in Zeeland.

Waarom Neerlands trots..? Omdat de Nederlanders trots mogen zijn op al hun Nederlandse producten en natuurlijk in het bijzonder hun Nederlandse wijnen!

Nederlandse wijnen worden steeds beter en beter

En niet alleen de wijnen uit Zeeland of de wijnen van Wijnhoeve De Kleine Schorre, nee, ik heb het over ALLE Nederlandse wijnen! In heel Nederland worden namelijk wijnen gemaakt met concentraties in Limburg en in de Achterhoek. Kijk maar eens HIER voor een lijst van misschien wel alle wijnboeren van Nederland.

De Nederlandse wijnboeren doen het goed en als de Nederlander zelf nu ook eens ietjes verder kijkt dan zijn neus lang is en niet alleen gaat voor de superslobbers, maar ook hun directe medemens eens ondersteunt dan komt het allemaal goed hier in Nederland.

Daarom doe ik een OPROEP: Wie van de lezers hebben wel eens een Nederlandse wijn gekocht en wie zouden dat nog wel eens een keertje doen?! Reactie kunt u sturen naar chris@wijngekken.nl.

Deze Schouwen-D®uiveland Auxerrois+ 2016 is dus van de Wijnhoeve De Kleine Schorre en heeft een alcoholpercentage van 12,5%. De prijs voor al dit moois ligt op € 12,50 per fles (HIER TE BESTELLEN).

Schouwen-D®uiveland Auxerrois+ 2016

De kleur is lichtgeel/witgoud over de tong van deze Schouwen-D®uiveland Auxerrois+ 2016 van De Kleine Schorre. Mooi witgouden fonkeling. Zeer zuiver en kraakhelder.
In de neus is Schouwen-D®uiveland Auxerrois+ 2016 heerlijk fris en fruitig. Peer, rode appel en licht citrus. Mooie combinatie en goed in evenwicht. Rijp en dus een zachte zoetigheid erom heen. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong ook, zoals altijd, heerlijk fris en fruitig. Ook hier peer, rode appel en citrus, maar ook licht kool. Een licht prikkel laat deze Schouwen-D®uiveland Auxerrois+ 2016 ook zien. Clean en zacht straight. Zachte zuren; goede harmonie. De diepte is redelijk. Redelijk goed op de mid-palate, breed genoeg en een frisse goede afdronk die ietsjes licht kool laat zien.
De Kleine Schorre laat met deze Schouwen-D®uiveland Auxerrois+ 2016 zien dat 2016 een prima wijnjaar is en dat zij verstand hebben van wijn maken. De fruitigheid en zuren zijn goed in balans en de zuren ‘plonzen’ niet je maag in. Dat wil nog wel eens gebeuren met cleane en ‘straight to the point’ witte wijnen. Prima wijn voor bij de Zeeuwse gerechten!

Schouwen-D®uiveland Auxerrois+ 2016 laat zien waartoe de Nederlandse wijnmaker in staat is. Een prima wijn waarbij de frutigheid en de zachte rijpe zuren met elkaar spelen, als zodanig dat het een feestje wordt in jouw mond. En daarom verdient deze puur biologische Zeeuwse wijn van mij een totaal van 15,0 punten, 83PP en **½*.

Vergeet u niet het WIJNFEEST volgend weekend in Dreischor Zeeland!