Reestlander Wit Solaris 2016, Overijssel, Nederland

Reestlander Wit
Er zit muziek in de wijnen van Wijngoed de Reestlandhoeve.

Wijngoed de Reestlandhoeve is landelijk gelegen te Balkbrug, in het Reestdal op de grens van de provincies Overijssel en Drenthe. De wijngaard heeft een oppervlakte van 3 hectare. Er wordt zoveel mogelijk biologisch en biodynamisch gewerkt.
De aangeplante druivensoorten zijn: Johanniter, Solaris, Regent en Muscat Bleu.

Leuk om te vermelden is dat ze bij de Reestlandhoeve iets speciaals doen om de druivengroei te stimuleren. Er klinkt in het groeiseizoen klassieke muziek in de wijngaard! Ik heb iets soortgelijks ook wel eens vernomen van een wijngaard in Italië. Helemaal uniek is het dus niet. Wel is dit de enige wijngaard in Nederland die deze methode toepast.

Rest mij nog te vertellen dat een fles Reestlander Wit Solaris 2016 van eigenaar wisselt voor de prijs van € 12,95.

We proeven de Solaris uit het geslaagde oogstjaar 2016…

Reestlander Wit Solaris 2016

Een heldere en bleekgele kleur, zeer licht.
De neus is fris en aromatisch. Appel, peer en perzik. Ook wat kruisbes en vers gemaaid gras. Een hint van vuursteen. Aantrekkelijke neus.
Sappig, kruidig en licht droog in de mond. Citrusfruit, limoen en gele appel. Daarnaast wat exotische fruittonen, zoals die wel vaker voorkomen bij de Solaris. Sprankelend en heel licht tintelend op de tong. Zuiver met een fijn bittertje. De zoet/zuur balans is heel fijn en zorgt voor spanning.

Reestlander Wit Solaris 2016 is een ronde, volle en rijke wijn. Een uitstekende Solaris die wat meer citrusfruit in zich heeft dan ik gewend ben van de Solaris. Een heerlijke wijn is dit: aanrader!

Score: 14,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.