Reestlander Royal Muscat Bleu 2016, Overijssel, Nederland

Reestlander Royal
Nederlandse biologische wijn waar muziek in zit: Reestlander wijnen van Wijngoed de Reestlandhoeve.

Op de grens van de provincies Overijssel en Drenthe ligt Wijngoed & Zorghoeve de Reestlandhoeve. Hier worden op een ijzeroer houdende, zanderige en waterdoorlatende bodem druiven geteeld op een biologische- en biodynamische wijze. De wijngaarden zijn ongeveer 3 hectare groot.
In de zomer hoor je klassieke muziek in deze wijngaarden klinken. Men gelooft namelijk dat dit de groei stimuleert. “Uit een laboratoriumonderzoek zou zijn gebleken dat de celwanden steviger worden en daardoor minder snel aangetast worden”.
Als dit middel helpt zou ik zeggen: doen!

Een wijn uit de Muscat Bleu, die komen we niet vaak tegen.
Kenmerkend voor de Muscat Blue zijn de losse trossen; er zit veel ruimte tussen de bessen. De Muscat Bleu kan goed tegen lage temperaturen en heeft weinig tot geen last van ziekten en schimmels. De druif wordt ook veel gebruikt om zo op te eten. Maar je kunt er dus ook wijn mee maken en dat hebben ze bij de Reestlandhoeve gedaan!

Uiteindelijk is het resultaat een sparkling rosé met een alcoholpercentage van 8 procent.
De wijn is verkrijgbaar in de webshop van de Reestlandhoeve voor de prijs van € 12,95.

Reestlander Royal Muscat Bleu 2016

Een heldere, diepe zalm-rosé kleur met een levendige mousse. Een feestelijk uiterlijk.
De neus komt fris over. Het fruit van aardbeien en frambozen. Wat perendrups en iets kalk. Het bouquet is wat gereserveerd.
Redelijk zacht in de mond met een klein bittertje. Ik proef veel (licht)rood fruit wat ik ook in de neus aantrof. Cassis. De mousse zorgt voor een sprankelend mondgevoel. Zuiver en speels van smaak. Een lichtvoetig fruitbommetje.

Reestlander Royal Muscat Bleu 2016 is een fijne, feestelijke wijn die mede door het lage alcoholpercentage soepel en makkelijk drinkbaar is. Koel drinken uiteraard. Leuk voor bij de komende feestdagen!

Score: 13,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken.