Reestlander Rood Amici Regent 2014, Overijssel, Nederland

Reestlander Rood
Wijngoed de Reestlandhoeve streeft ernaar om op biologische en biodynamische wijze te werken.

De wijngaard, gelegen op de grens van Overijssel en Drenthe, heeft een oppervlakte van 3 hectare. De bodem bestaat uit een ijzeroer houdend gesteente, is zanderig en goed waterdoorlatend.

De Reestlandhoeve is, naast dat het een wijngoed is, ook een zorghoeve. “Volwassenen van jong tot oud en met verschillende zorgvragen vinden op de Reestlandhoeve een gezellige, veilige en warme plek, maar ook uitdaging om grenzen te verkennen en te verleggen, om vaardigheden uit te breiden.” U kunt er alles over lezen op de site van de Reestlandhoeve

Terug naar de wijn. De Reestlander Rood Amici Regent 2014 heeft 13 procent alcohol en de fles is voorzien van een schroefdop.
De wijn is gemaakt van 50 procent eigen Regentdruiven en 50 procent Regentdruiven van een Duitse collega. Daarom is dit geen Nederlandse Landwijn maar een Europese wijn. Hij is verkrijgbaar in de webshop van de Reestlandhoeve voor de prijs van € 14,95.

Reestlander Rood Amici Regent 2014

Vrij diep donkerrood van kleur. In de rand licht purperrood uitwaaierend.
Een fijne, delicate neus. De geur van natte wol, wat aards, bosgrond en een boerderij-lucht. Zwarte bessen en kruiden.
In de mond licht droog met fijne, frisse zuren die goed in balans staan tegenover het donkere fruit. Verder tref ik in de smaak rode paprika aan, kool, kruiden en iets peper. Ronde tannines, mint en laurier. Sappig en vlezig met een medium body.

Reeslander Rood Amici Regent 2014 is een soepele en subtiele wijn. Zuiver van smaak met mooi rood fruit. Goed gemaakt.

Score: 14,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.