Reestlander Bleu Muscat 2014, een zoete rode wijn van de Reestlandhoeve

Reestlandhoeve
Een versterkte wijn van de Reestlandhoeve, gemaakt van de Bleu Muscat druif. Absoluut het proberen waard!

Wijngoed de Reestlandhoeve is gelegen te Westerhuizingerveld (Balkbrug), in de provincie Overijssel, dicht tegen Drenthe aan. In 2003 zijn John en Wilma Huisman begonnen met de aanleg van de wijngaard, die momenteel ongeveer 3 hectare groot is. De bodem is oerijzer-houdend, zanderig en goed waterdoorlatend.

Er wordt op een biologische wijze gewerkt in de wijngaard van de Reestlandhoeve. Naast het wijnbedrijf is De Reestlandhoeve ook een zorghoeve. Volwassenen van jong tot oud met verschillende zorgvragen vinden hier een warm welkom en een nuttige dagbesteding, onder begeleiding en ondersteuning.
De Reestlandhoeve is het eerste Nederlandse wijn- en zorgbedrijf dat officieel (sinds 13 juni 2018) B Corp gecertificeerd is.

Terug naar de wijngaard. U kunt bij de Reestlandhoeve wijnstokken leasen. Via het Wijnstokkenleasecertificaat of Wijn-investeringscertificaat zijn er verschillende mogelijkheden de wijngaard te “ondersteunen”. U kunt het HIER nalezen.
Nog een bijzonderheid: in de wijngaarden van de Reestlandhoeve klinkt tijdens het groeiseizoen klassieke muziek. Men is op basis van onderzoeken van mening dat de druivenstokken er sterker en resistenter van worden.
Baat het niet, dan schaadt het niet, denk ik dan maar…

Ik proef een versterkte rode wijn, gemaakt uit de Muscat Bleu druif. Dit is een nieuw ras, ontwikkeld in het Zwitserse kanton Genève en ontstaan uit een kruising van (Villard Noir X Müller-Thurgau) X Seyve Villard 20-347. De druif wordt verbouwd als tafeldruif en voor rode wijnproductie.
De Bleu Muscat van de Reestlandhoeve uit het oogstjaar 2014 heeft 19 procent alcohol en is gebotteld in een fles van 500 ml.

Reestlandhoeve

Reestlander Bleu Muscat 2014 van Wijngoed de Reestlandhoeve

Een geconcentreerde, diepe, donkerrode kleur. De intensiteit van de kleur is fors, 4 uit 5 voor rode wijn. In de rand iets bleekrood uitlopend.
Een open en intense neus ontvouwt zich in het glas. Fruit van zwarte kersen met daarnaast geuren van paprika, leer, rubber en een beetje stallucht. Iets lucifer. Belegen, doet ook iets denken aan een vochtige kelder. Interessante en complexe neus.
Rijk en vol in de mond. Zoete kersen, boshoning en gekonfijt rood fruit. Goed gedoseerde zuren die ervoor zorgen dat het zoete karakter niet overheerst. Ook wat kruidig, speculaas, anijs en iets zoethout. De fijne kruidigheid houdt aan in de lange afdronk.

Reestlander Bleu Muscat is een prachtige versterkte Nederlandse rode wijn. Veel aroma’s die voor een complexe wijn zorgen. Ik ben zeer aangenaam verrast. Een aanrader!

Score: 16 punten.

Deze wijn is nu op dronk maar kan zeker nog een jaar of tien worden bewaard.
Reestlandhoeve
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #reestlandhoeve #nederlandsewijn #bleumuscat