Nieuw Tivoli Rood Barrique 2015 van Wijnboerderij ’t Heekenbroek. Een Nederlandse TOPWIJN!

Nieuw Tivoli Rood Barrique 2015 van Wijnboerderij ’t Heekenbroek. Een Nederlandse TOPWIJN!Vorig jaar zijn mijn vrouw en ik een weekendje weggeweest naar het oosten van het land en we waren neergestreken in het plaatsje Drempt, alwaar ik uit handen van Job Huisman zijn Nieuw Tivoli Rood Barrique 2015 mocht ontvangen.

Je kan namelijk bij Job en Neeltje Huisman van Wijnboerderij ’t Heekenbroek makkelijk een weekendje boeken, want zij exploiteren ook een Bed & Breakfast. Hoe dit ons is bevallen kan u allemaal HIER lezen, maar ik moet zeggen….het is voor herhaling vatbaar!!

Nieuw Tivoli Rood Barrique 2015 heeft een echte herkomstaanduiding en die luidt: BGA Gelderland. Een rode Nederlandse wijn die op nieuw eikenhout heeft gelegen en een alcoholpercentage heeft van 12,5%.

Tijdens het bezoek benadrukte Job dat deze Nieuw Tivoli Rood Barrique 2015 nog even moest liggen en dat advies heb ik te harte genomen.

Te koop bij Wijnboerderij ’t Heekenbroek (KLIK HIER) voor de prijs van
€ 16,95.

Laat de wijn spreken!

Nieuw Tivoli Rood Barrique 2015

De kleur van deze Nederlandse rode wijn is rood tot donkerrood over de tong en snel uitlopend in rood en ontwikkeld in de brede rand. Al een goede ontwikkeling laat Nieuw Tivoli Rood Barrique 2015 zien. De diepte is goed. Leuke kleur.
In de neus is de eerste indruk een zalvende indruk. Fluwelig rood fruit (rode bessen en wat pruim) met een eikenhouten (nieuw) omlijsting. Leer. Vol en breed. Ook wat kruidig en lichtjes den. De neus komt heel goed los.
Op de tong laat Nieuw Tivoli Rood Barrique 2015 zien dat de Nederlandse wijnkwaliteit op een redelijk hoog niveau staat. Een sappige, smakelijke, maar elegante rode wijn met noordelijk rood bessenfruit, pruim en leer. Ook wat dennenbos. Rond en zalvend. De zuren zijn zacht en houden de wijn prima in evenwicht. Redelijk goed op de mid-palate, redelijk in de body en goed in de smakelijke en licht kruidige afdronk.

Wijnboerderij ’t Heekenbroek laat met deze Nieuw Tivoli Rood Barrique 2015 zien dat er met de Nederlandse wijnbouw niet te spotten valt. Een complete topwijn; een elegante wijn die je vriendelijk benadert, zich zacht en open opstelt en zich laat veroveren door jouw smaakpapillen. Denk daar nog een mooi streekgerecht bij en het FEEST IS COMPLEET!

Nieuw Tivoli Rood Barrique 2015 verdient een mooi aantal van 16,0 punten.

Is nu prima te drinken en een paar jaar houdbaar.

#wijn #nederland #Nederlandsewijn #proefrecensie #Tivoli #Barrique #Heekenbroek #wijnboerderij #B&B #Bed #Breakfast #wine #tastingnote #Holland #Dutchwine