Muscaris 2018 Wijngaard Aan De Breede Beek; prima kwaliteit!

In de bossen van Nijkerk (Gelderland) ligt aan de Breede Beek een landgoed genaamd Slichtenhorst, waarvan de historie wel teruggaat tot aan de negende eeuw. Juist aan de Breede Beek is in 2003 de wijngaard ontstaan….

De natuur is ongerept en de vogels tjilpen en dansen in de lucht. De perfecte plek om druiventeelt te beginnen… Dat moet Henk Breugem gedacht moeten hebben toen hij destijds de eerste spa in de grond stak …Duurzame, natuurlijke en kwalitatieve wijnen produceren is de drijfveer van Henk en het gaat hem goed af, want de wijngaard is uitgeroepen als “De Beste Wijngaard 2019”

Een titel om trots op te zijn….

Trots is ook nederlandsestreekwijnen.nl, omdat zij de wijnen van dit mooie landgoed mogen verkopen.

Muscaris 2018 Wijngaard Aan De Breede Beek is ook behangen met medailles. Zilver tijdens de 2019 Wijnkeuring van de Lage Landen en Zilver van PIWI Wine Award 2019. Ben benieuwd of zij ook een Wijngekken medaille in de wacht sleept….

Nu bestaat deze Muscariswijn niet alleen uit de muscarisdruif, dat overigens afkomstig is van de beroemde Muskateller, een muskaatdruif, maar ook de Solarisdruif wordt toegevoegd aan deze wijn. 

12,5 % aan alcohol en verkrijgbaar bij nederlandsestreekwijnen.nl voor de prijs van € 12,99.

Nederlandse Streekwijnen is de grootse, voordeligste Webwinkel voor Nederlandse wijn.
Altijd meer dan 140 varianten op voorraad, 25 wijnhuizen, 11 provincies biedt Nederlandse Streekwijnen aan. 

Ik heb zelf natuurlijk ook even gekeken op hun website en ik was aardig onder de indruk. Zoveel Nederlandse wijnen voor hele leuke prijzen! Ik werd er blij van; een bezoekje waard!

Voldoende info…laat de wijn spreken!

Muscaris 2018 Wijngaard Aan De Breede Beek

De kleur van deze Nederlandse Muscaris 2018 is kraakhelder en loepzuiver. Lichtgeel/witgoud over de tong met een witgouden fonkeling in de rand. Clean. Leuke kleur.(2,7)
In de neus laat deze Gelderse witte wijn mooie fruittonen zien van perzik, rode appel en ook wat citrus en deze zijn allen zeer rijp en gecombineerd levert dat een mooi geheel op. Tikt tegen de zoetigheid aan door de rijpheid. Vriendelijk en open. De neus komt redelijk los. (3,8)
Op de tong is mijn eerste indruk bij de eerste aanzet direct: Fruit! Ja, met een hoofdletter, want het fruit vult direct je mond en komt vrij breed over. Maar de eerste slok is geen slok en dus gaan we stug door (niet dat dit een straf is overigens… 😉 ). Rijp fruit dat zelfs wat aan het zoete tikt, maar ook wel weer voldoende citrustonen en zuren in zich heeft om lekker fris en fruitig voor de dag te komen. De fruitindrukken worden voornamelijk gevormd door perzik en rode appel met op de achtergrond citrus met een heel licht perzikbittertje waardoor het net weer wat meer diepgang en spanning krijgt (wat zoet en toch ook weer een heel licht bittertje). Het mondgevoel is prettig en vriendelijk alsmede voldoende rond. Goed op de mid-palate, redelijk goed in breedte en diepte. De afdronk is prima, mondvullend en prettig. (6,6)  

Muscaris 2018  van Wijngaard Aan De Breede Beek heeft niet voor niets een paar wijnmedailles weten te winnen. Dat doet deze wijn overigens al jarenlang, dus je kan wel zeggen dat ze daar in Gelderland goed bezig zijn! Ik kan dat beamen, want deze Muscaris (met een beetje Johanniter) is een prima kwaliteitswijn; een prima Nederlands product dat je zonder enige schroom aan je wijnvrienden kan voorzetten. Ook bij salades of gewoon als aperitief doe je veel mensen er een plezier mee. Prima wijn! (2,3)

Muscaris 2018  van Wijngaard Aan De Breede Beek verdient van mij een totaal van 15,4 punten.

Drinken kan u het nu.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument. 
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *