Johanniter Brut Sprankelwijn, GBA Gelderland, Nederland

Johanniter Brut Sprankelwijn, GBA Gelderland, NederlandEen Johanniter Brut Sprankelwijn is door mij eerder geproefd geworden. Alleen betrof het toen het wijnjaar 2012.

Als u benieuwd bent hoe die wijn er destijds is uitgekomen dan kan u HIER verder klikken.

Alleen er is wat veranderd; deze Johanniter Brut Sprankelwijn heeft namelijk geen wijnjaar op het etiket staan en dat zou er op kunnen duiden dat het een blend van meerdere jaren zou kunnen zijn. Echter kijk je op de website van ’t Heekenbroek dan wordt daar het wijnjaar 2013 vermeld. Vreemd; eens informeren bij Job Huisman, de wijngaardenier van ’t Heekenbroek.

Methode traditionelle

Deze Sprankelwijn is volgens de traditionele methode gemaakt en dit betekent dat er een tweede gisting op fles is geweest. Extra handelingen maken dit soort wijnen duurder en daarom zal u nooit een hele goedkope wijn tegenkomen die volgens de traditionele methode is gemaakt.

Deze Dremptse bubbel heeft een alcoholpercentage van 12% en kunt u natuurlijk bij ’t Heekenbroek kopen voor de schappelijke prijs van € 21,95.

Wist u overigens dat ze daar ook een B&B hebben: lekker wakker worden tussen de wijnranken…. Wie wil dit nou niet…?

Johanniter Brut Sprankelwijn

De kleur van deze Johanniter Brut Sprankelwijn is bleekgeel over de tong. Mooi fonkelend. Lichte mousse, maar wel veel schuim. Kraakhelder en loepzuiver.
Johanniter Brut Sprankelwijn is vriendelijk in de neus met zacht rode appel en wat hout? Neus blijft wel wat achter.
Op de tong is Johanniter Brut Sprankelwijn droog, maar wel met genoeg fruit dat rijp overkomt. Aangenaam. Rode appel en exotisch fruit. Niet heel complex, maar zeker vriendelijk en aangenaam. De zuren zijn zacht van deze Nederlandse Sprankelwijn. De mousse geeft een fijn mondgevoel. De diepte en breedte zijn matig als ook de mid-palate. De afdronk is fris en goed.
Johanniter Brut Sprankelwijn van ’t Heekenbroek is een leuke Nederlandse Sprankelwijn. Eerder ook geproefd, alleen een ander jaar (2012). Nu jaarloos. Fijne mousserende wijn die niet heel complex is, maar zeker leuk genoeg is om te proeven en te kopen!

Deze Johanniter Brut Sprankelwijn krijgt van mij een totaal van 13,7 punten {79PP} en **, omdat het gewoon een hele leuke Sprankelwijn is van de Nederlandse bodem. U kunt deze wijn nu drinken en is houdbaar tot 2018.