IJsselpracht wit Barrique 2016, Gelderland, Nederland

IJsselpracht wit Barrique 2016, Gelderland, NederlandIJsselpracht… dat betekent dus iets prachtigs van nabij de IJssel en laat nu daar juist de Wijnboerderij ’t Heekenbroek staan….

Job en Neeltje Huisman bevolken deze wijnboerderij en samen zorgen ze moederlijk voor hun druifjes…

IJsselpracht wit Barrique 2016 is een blend van een tweetal druivenrassen: de Solaris en de Johanniter die ook nog eens op eikenhout opgevoed is.

Elk jaar vindt er een wijnkeuring van de Lage Landen plaats en laat nu deze witte Nederlandse barrique-wijn een mooie ZILVEREN medaille daar gewonnen hebben. Dat schept weer verwachtingen.

Zo langzamerhand weet u ook wel dat Nederlandse wijnen niet goedkoop zijn. Dat kan nu eenmaal niet, omdat de productiekosten hoog liggen.

Verkrijgbaar bij ’t Heekenbroek voor een prijs van € 14,95 (KLIK HIER) en met een alcoholpercentage van maar liefst 14%! Schenken we het wijnglas in. We gaan proeven

Laat de wijn spreken!

IJsselpracht wit Barrique 2016

De kleur van deze IJsselpracht wit Barrique 2016 is kraakhelder en loepzuiver. Lichtgeelgoud over de tong met een mooie lichtgeelgouden fonkeling in de rand. Mooie kleur. (2,8)
In de neus laat IJsselpracht wit Barrique 2016 heerlijk zacht en rond perzikfruit zien, met een fluwelen omlijsting van licht eikenhout. De neus komt redelijk los. (3,7)
Op de tong laat deze witte Nederlandse wijn meteen zien waarom het een mooie zilveren medaille heeft gekregen bij de Wijnkeuring van de Lage Landen: mooi rond fruit (mango, perzikfruit) dat zeer soepel en als satijn bij je binnenkomt. Zachte zuren houden de wijn in balans en door de houtopvoeding een zeer lichte houttoon, maar vooral een fluwelige touch. Redelijk goed op de mid-palate, in de diepte en breedte. Een mooie smakelijke en sappige goede afdronk. (6,8)
Nederland is als wijnland op een volwassen niveau gekomen. De wijnen, en dus ook deze witte wijn, laten zien dat we daar zijn waar we wilden zijn. Mooie wijn. (2,3)

Deze IJsselpracht wit Barrique 2016 is net zo vriendelijk als zijn makers Job en Neeltje Huisman. En terecht dat deze wijn in de prijzen is gevallen. Het is een verleidelijke, zeer zachte, fluwelige wijn die laat zien waar de Nederlandse wijn zich bevindt en dat is op hoog niveau! Knap gedaan Job en Neeltje!

Een totaal van 15,6 punten

en nu heerlijk te drinken (wel koelen) en houdbaar zeker wel twee seizoenen. Geniet er van!

#wijn #proefrecensie #Heekenbroek #Drempt #Gelderland #Nederland #Nederlandsewijn #Solaris #Johanniter #prijs #medaille #Wijnkeuring #wine #tastingnote