Hoeve Nekum Auxerrois 2019; heerlijk fruit uit Nederland

Hoeve Nekum Auxerrois 2019 mochten we proeven van Patrick van der Fits van nederlandsestreekwijnen.nl en daar zeggen wij geen ‘nee’ tegen!

Op Hoeve Nekum woont en werkt sinds mensenheugenis de familie Bollen. De hoeve, die overigens gebouwd is rond 1600, ligt aan de rand van Maastricht.

Math Bollen ( de huidige eigenaar ) nam na afronding van de Hogere Landbouwschool een wijs besluit en begon in 1988 zich te richten op het aanplanten van wijnstokken op de aangrenzende landerijen in dit kenmerkende gebied.

Anno 2020 staan de wijnen van Hoeve Nekum veelal opgebouwd uit de klassieke druivenrassen gewoon voor constante kwaliteit die ook buiten onze landsgrenzen zeer veel erkenning mogen ontvangen. Bent u in de buurt aarzel dan niet om kennis te maken op de Hoeve, de familie ontvangt u graag met een mooi glas in de hand!

Een echte BOB wijn (Beschermende Oorsprong Benaming) uit Mergelland. Deze Auxerroiswijn heeft een alcoholpercentage van 12% en is verkrijgbaar bij nederlandsestreekwijnen.nl en voor de prijs van € 9,89.

Ik heb zelf even gekeken op hun website en ik was aardig onder de indruk van de hoeveelheid Nederlandse wijnen zij daar verkopen! Als u daar geen wijn kan vinden die u aanspreekt dan weet ik het niet meer! Neem maar zelf eens een kijkje!

U boft, want Nederlandsestreekwijnen.nl viert feest! Tot en met 20 juni 2020 zijn alle wijnen van Wijnhoeve Nekum in de AANBIEDING. 6 = 5 oftewel: 6 halen en maar 5 betalen! Dus sla uw slag! 

Laat de wijn spreken!

Hoeve Nekum Auxerrois 2019

De kleur van deze Nederlandse Auxerroiswijn lichtgeel/vol witgoud over de tong met een zeer mooie witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. De wijn vertoont wel veel petillant (belletjes). (2,8)
De neus is een feestje van rijp wit en exotisch fruit. Appel, peer, meloen om er maar een paar van op te noemen en wellicht haalt u er nog meer uit. Een feestje dus! Het fruit zit elkaar niet in de weg en komt tot een harmonieus geheel. De neus komt redelijk goed los. (4,0) 
Op de tong komen deze feestfruittonen ook weer langs. Zeer rijp fruit van meloen, rode appel, peer en perzik. Vriendelijk en zachtaardig. Zeer zachte zuren. Op de mid-palate redelijk goed, breedte en diepte zijn redelijk. Een zachte, plezierige fruitimpressie in de goede afdronk. (6,3)

Hoeve Nekum Auxerrois 2019 is gewoon een feestje. Het is geen zware wijn; het houdt het allemaal lekker licht. Genoeg impressies van fruit en de zuren zijn zacht en mals, waardoor het een vriendelijke allemansvriend wordt en ik weet zeker dat het moeilijk is om iemand te vinden die dit niet lekker vindt…! Kan dus met veel gerechten geserveerd worden, als het maar wat lichtere gerechten zijn (zoals asperges). Maar u kan deze Hoeve Nekum Auxerrois 2019 natuurlijk ook heerlijk als aperitief-wijn nuttigen en dat is helemaal geen straf! (2,2)

Hoeve Nekum Auxerrois 2019 verdient van mij een totaal van 15,3 punten

Deze wijn is nu heerlijk te drinken en waarom wachten…?

Hoeve Nekum Auxerrois 2019 valt net buiten de medailles 

Nederlandse Streekwijnen is de grootse, voordeligste Webwinkel voor Nederlandse wijn.
Altijd meer dan 140 varianten op voorraad, 25 wijnhuizen, 11 provincies biedt Nederlandse Streekwijnen aan.
Wit, Rose, Rode stille varianten uiteraard ook Biologische wijnen, mousserende varianten en specialiteiten waaronder een Nederlandse Port serie maken ons assortiment compleet.
Wij komen op de wijngaarden, bij de wijnboeren thuis, weten wat er speelt op de wijngaard, staan achter denk- en werkwijze van de wijnboeren die dagelijks met veel passie, liefde en geduld aan het werk zijn om te komen tot unieke Nederlandse kwalitatieve wijnen.

NEDERLANDSESTREEKWIJNEN.NL ….EEN BEGRIP VOOR NEDERLANDSE WIJNEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *