Frysling Rosé 2017, Friesland, Nederland

Frysling Rosé 2017, Friesland, NederlandVan de NOORDELIJKSTE wijngaard van Friesland proef ik voor u de Frysling Rosé 2017…!

Er kan er maar eentje de noordelijkste wijngaard van Friesland zijn en dat is (op dit moment) De Frysling en u kan het vinden aan Egypte 7 te Twijzel.

Wijngek Ed is daar een paar maandjes geleden (ja, wat gaat de tijd weer snel) geweest en een warm welkom was zijn deel. LEES HIER het verslag van deze bijzondere ontmoeting.

Ed heeft ook de Blanc de Noir van deze mooie Nederlandse wijngaard geproefd en u kan die proefrecensie HIER teruglezen.

Nu zit de Frysling Rosé 2017 in het wijnglas en klaar om geproefd te worden. Gemaakt van de Pinotindruif en het heeft een alcoholpercentage van 12%.

Frysling Rosé 2017 heeft ook een mooie medaille gewonnen bij de Wijnkeuring der Lage Landen en de kleur van deze medaille was Brons! Een mooie prestatie!

Deze noordelijke rosé kunt u natuurlijk bestellen bij Wijngaard de Frysling (HIER TE BESTELLEN) voor een schappelijke prijs van € 12.

Laat de wijn spreken!

Frysling Rosé 2017

De kleur van deze Frysling Rosé 2017 is roze/oranje over de tong en overgaand in geel/roze. Kraakhelder en loepzuiver en een mooie fonkeling in de rand. Speciaal kleurtje en best een volle kleur. (2,8)
In de neus is duidelijk licht framboosfruit waar te nemen. Niet zo uitbundig, maar net genoeg en vriendelijk als een echte Fries behoort te zijn. Neus komt matig los. (3,3)
Op de tong laat deze Friese wijn zijn noordelijke frisheid zien. Lichte rode besjes en wat framboos met een kruidige ondertoon. Een plezierige en vriendelijke tong met genoeg zure die het fruit weer in balans houden. Qua diepte en breedte is het matig tot redelijk en op de mid-palate is het redelijk tot goed. De afdronk is goed en heerlijk fris en fruitig. (5,7)
Frysling Rosé 2017 is een prima roséwijn van de Lage Landen en heeft terecht een mooie onderscheiding gekregen. (2,0)

Je moet je wel bedenken dat Frysling Rosé 2017 niet zo’n licht zoetige fruitbom is die meestal weer een gebrek aan zuren heeft. Nee, deze Friese rosé wijn is nergens té in. Niet té fruitig, niet té zuur, niet té diep, etc. Gewoon een plezierige roséwijn; wat wil je nog meer…?

Een totaal van 13,8 punten

en nu heerlijk te drinken (vergeet niet te koelen!!!!) en zeker houdbaar tot en met de volgende zomer.

#proefrecensie #Friesland #Nederland #noordelijkste #wijngaard #medaille #keuring #rosé #Pinotin #wine #tastingnote