Elmare Sterre Johanniter 2018; een Zeeuws meisje…

Puur Hollands, puur Zeelands trots en in samenwerking met de zorginstelling JUUTSOM tot stand gekomen. Ik zeg dus DOEN!

Wijnboerderij Catharinahoeve is gevestigd in het pittoreske Groede, regio Zeeuws-Vlaanderen.

Op dit Zeeuwse landgoed is, behalve een Wijnboerderij, een compleet gemengd boerenbedrijf gevestigd. Vanuit die visie wordt er op duurzame wijze gewerkt, zodat ook de aankomende generaties mogen genieten van onder andere de (h)eerlijke stille wijnen van het landgoed.

Een zestal druivenrassen bevolken de ca. 1,5 ha aan wijngaard waarvan we vandaag de Johanniter van mogen proeven 

Bijzonder is ook dat er dagelijks hard wordt gewerkt, buiten de vrijwilligers om, door de medewerkers van zorginstelling Juutsom.

Elmare Sterre Johanniter 2018 heeft een alcoholpercentage van 11,5% en is te koop bij NEDERLANDSESTREEKWIJNEN.NL voor de prijs van € 9,95.

Nederlandse Streekwijnen is de grootse, voordeligste Webwinkel voor Nederlandse wijn.
Altijd meer dan 140 varianten op voorraad, 25 wijnhuizen, 11 provincies biedt Nederlandse Streekwijnen aan. 

Laat de wijn spreken…

Elmare Sterre Johanniter 2018

De kleur van deze Zeeuwse schone is puur blank. Zeer lichtgeel/puur witgoud op de tong met een zeer mooie pure witgouden fonkeling in de rand. Echt kraakhelder en loepzuiver. Blank zoals alleen een Zeeuwse schone kan zijn…. Genoeg wollige beeldspraak: een mooie jonge pure kleur. (2,8)
In de neus komt de wijn zacht en vriendelijk over. Zacht rood appelfruit met lychee. De neus komt redelijk los. (3,0)
Op de tong is Elmare Sterre Johanniter 2018 lekker fris en heeft een vriendelijk karakter. Ook hier fruittonen van rode en groene appel, wat lychee en met voldoende zuren die de boel lekker fris houden. Redelijk rond. Redelijk op de mid-palate, breedte en diepte. Matige body. Een frisse en fruitige pure redelijk goede afdronk. (5,7)

Elmare Sterre Johanniter 2018 is een Nederlandse wijn en zelfs een Zeeuwse wijn. De Kleine Schorre is zijn grote broer en verbouwt echt andere wijnen. Andere druivenrassen zorgen er voor dat zij geen concurrenten van elkaar zijn. De Johanniterdruif is echt een Nederlandse druif, want deze druif doet het goed op Nederlandse bodem. Ook de Zeeuwse bodem is geschikt voor deze druif. Deze witte wijn is geen zware en/of complexe wijn. Nee, dit is echt een wijn die je elke dag op elk moment kan drinken. Vooral als het zonnetje op jouw bolletje schijnt, dan zorgt deze Johanniter er voor dat jij de interne verkoeling krijgt die je nodig hebt. Echt een Zeeuwse blanke schone, die zachtaardig is, altijd vriendelijk en niet te zuur. Kan prima bij de Zeeuwse gerechten zoals mosselen. Een Zeeuws meisje; puur natuur! (2,0)

Elmare Sterre Johanniter 2018 verdient van mij een totaal van 13,5 punten

Ervan genieten kan u het nu en zeker wel tot en met volgend jaar.

Elmare Sterre Johanniter 2018 is ontstaan met medewerking van de zorginstelling Juutsom en dat is alleen al erg leuk! Alleen deze wetenschap verdient een doosje te bestellen en weet u…u krijgt er ook nog eens een leuke wijn voor terug. Ik zeg dus DOEN!

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument. 
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *