Domein de Wijngaardsberg Pinot Noir Rosé 2015, Limburg, Nederland

Pinot Noir Rosé
Op Domein de Wijngaardsberg ligt de focus volledig op kwaliteit. We proeven deze keer een rosé.

Een klein deel van de oogst van de Pinot Noir druiven wordt gebruikt om een rosé van te maken. Een echte rosé “saignée” volgens Jules Nijst, gemaakt van sap dat na twee nachten schilweking spontaan vrijkomt uit de Pinot Noir druiven. Saignée is dan ook een verfijnde methode om rosé te maken. Letterlijk betekent saignée zoiets als “bloeden”. Het doel van deze methode is om een meer geconcentreerde rosé te produceren.

Deze rosé is te koop op het wijndomein voor de prijs van € 11,95. Iedere zaterdag tussen 10 en 13 uur kunt u terecht op Domein de Wijngaardsberg voor de particuliere verkoop. En u kunt dan uiteraard even een praatje met de wijnmaker maken en de prachtige, tegen de hellingen gesitueerde wijngaarden bekijken.  

Domein de Wijngaardsberg Pinot Noir Rosé 2015

Een fonkelend heldere, medium diepe rosé kleur.
De neus is open en delicaat. Aardbeien, winegums, perendrups. Ook wat florale geuren (viooltjes) en wat brooddeeg.
In de mond fris, strak droog en zuiver. Fijne zuren die prominent aanwezig, maar niet storend zijn. Rode appels, limoen en paprika. Een tikkie schraal. Licht kruidig. De smaak heeft een spannende balans.

Domein de Wijngaardsberg Pinot Noir Rosé 2015 is een droge en delicate kwaliteitsrosé. Deze wijn nodigt uit om er iets bij te eten, als aperitief met een harde pittige kaas, dat gaat er prima bij!

Score: 13,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.