Domein de Wijngaardsberg Pinot Noir 2014, Limburg, Nederland

Domein de Wijngaardsberg Pinot Noir
Volwaardige wijn maken uit de edele Pinot Noir in Nederland? Jazeker!

In het Limburgse Ulestraten, op de flanken van de Wijngaardsberg, ligt dit wijndomein. Wijnmaker Jules Nijst zwaait de scepter over 3 hectare aan wijngaarden. Hij werkt met de traditionele druivenrassen Pinot Gris, Chardonnay, Auxerrois en Pinot Noir.
En Jules doet het goed: de wijnen zijn al diverse malen in de prijzen gevallen en worden onder kenners zeer gewaardeerd!

U bent elke zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom voor de verkoop van wijn bij Domein de Wijngaardsberg.

Een fles Pinot Noir uit het oogstjaar 2014 kost u € 19,95 (af Domein). Dat lijkt veel, maar gaat u maar eens op zoek naar een Pinot Noir van goede kwaliteit uit (bijvoorbeeld) de Bourgogne voor die prijs. En die vergelijking op het gebied van kwaliteit is zonder meer te maken, leest u de proefnotitie maar!

Domein de Wijngaardsberg Pinot Noir 2014

Een heldere kleur, vrij diep tomaatrood, in de rand bleekrood.
Een fijne en complexe neus. Zacht kersenfruit en een subtiele houttoon. Paddenstoelen, een herfstbos en wat aards. Ook mint, iets paprika en licht rokerig.
Een fluwelig mondgevoel. Daarnaast stevigheid. Peper, laurier, donker fruit van zwarte kersen, truffel en een bittertje van walnoot. Kruiden en specerijen. Heerlijke zuren die de wijn extra body geven. Redelijk wat tannines. Sappig en zuiver. Lang en warm in de afdronk.

Domein de Wijngaardsberg Pinot Noir 2014 is een prachtige, iets gespierde Pinot Noir uit eigen land. Rijk, breed en geraffineerd. Dit kan de concurrentie met het buitenland zeker aan!
Een Nederlandse wijn van hoog niveau en daarom is een bronzen medaille hier dik verdiend!

Score: 16 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2022.