De Kleine Schorre Rivaner 2020; complexe streekwijn

De Kleine Schorre Rivaner 2020 komt van het schiereiland Schouwen Duiveland en dat vormt een deel van ons mooie Zeeland.

Een oer-Nederlandse wijn gemaakt van de Müller-Thurgau druif (heeft als bijnaam Rivaner). Een witte druif, want De Kleine Schorre maakt alleen maar witte wijnen.

Deze Rivaner kan u ook tegenkomen in de businessclass bij de KLM. Al jarenlang en de KLM weet wel hoe hij zijn meest betalende klanten kan plezieren…


Lees verder na de advertentie exaro

54.000 druivenstokken zijn aangeplant op de 12 hectaren aan wijngaard in Dreischor.

De Kleine Schorre Rivaner 2020 kan u bestellen bij de Wijnhoeve zelf of is verkrijgbaar bij de betere wijnzaken. Kost u € 14,95 per fles, maar dan heb je ook wat! Aan alcohol komt deze witte wijn op 12%.

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Rivaner 2020

De kleur van deze De Kleine Schorre Rivaner 2020 is bleek geel/witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Natuurlijk als altijd: kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
In de neus laat deze Nederlandse witte wijn veel vrolijkheid los. Vrolijkheid in de zin van zomerse taferelen van verfrissend en stuivend citrusfruit, lichtjes abrikoos en wat grapefruit waar ik mij al zittend op het strand waan. Op het Zeeuwse strand weliswaar waarbij de Zeeuwse zilte zaligheden straks opgediend gaan worden en deze Rivaner haar best doet om een compleet diner te vormen. De neus komt redelijk los. (4,0)
Op de tong is deze Zeeuwse witte wijn heerlijk droog met voldoende fruitindrukken zoals citrus, wat rode appel en wat grapefruit. Voornamelijk wit fruit dus dat zich voldoende breed opstelt. Op de mid-palate voldoende met verfrissende zuren en een goede afdronk met een heel subtiel licht bittertje van de grapefruit voor de lichte bite. Door al deze smaakindrukken een complexe wijn. Alles wel in goede balans. (7,1)

De Kleine Schorre Rivaner 2020 is een mooie Nederlandse witte wijn die niet te zwaar en niet te licht is. Complex, maar ook wel makkelijk drinkend en zeker verfrissend kan werken bij een mooie Zeeuws gerecht. Proef altijd de streekwijnen bij de streekgerechten! Altijd zo geweest en zeker nooit veranderen, want de lokale wijnboeren weten van wanten! Ik waardeer de constante kwaliteit bij dit wijndomein en geniet elke keer weer van de kwaliteit en heerlijkheid. Waarvoor mijn dank! (2,4)

De Kleine Schorre Rivaner 2020 verdient van mij een totaal van 16,3 punten

Prijs/kwaliteit : bronzen medaille

Drinken : nu

2 gedachten over “De Kleine Schorre Rivaner 2020; complexe streekwijn”

  1. Rivaner is geen druif, maar een droge, vaak betere Müller Thurgau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *