De Kleine Schorre Rivaner+ 2018; een engeltje op het terras

De Kleine Schorre Rivaner+ 2018; een engeltje op het terrasDe Kleine Schorre Rivaner+ 2018 is een oer-Nederlands wijnproduct uit de lage eilanden van Zeeland.

Ik heb zo begrepen dat er op dit moment zo’n 200 wijngaarden zijn in Nederland en één daarvan kan u vinden in Dreischor, Schouwen Duiveland, dat Wijnhoeve De Kleine Schorre ludiek heeft verbasterd naar Schouwen Druivenland!

Het nieuwe wijnjaar doet zijn intrede en de wijnranken ontpoppen. Op naar weer een fantastisch wijnjaar, want 2018 gaat echt de boeken in als een zonovergoten wijnjaar voor Nederland en omliggende wijnlanden.

De Kleine Schorre Rivaner+ 2018 is te bestellen bij DE KLEINE SCHORRE voor een zeer redelijke prijs van € 11,95 (is eigenlijk voor niks!), als u de proefrecensie heeft gelezen!

De Auxerrois van De Kleine Schorre hebben we ook geproefd en die was ook niet te versmaden. Benieuwd? KLIK DAN HIER.

Met een alcoholpercentage van 12% gaan we proeven en…

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Rivaner+ 2018

De kleur van deze De Kleine Schorre Rivaner+ 2018 is bleekgeel, licht witgoud over de tong met een mooie lichtwitgouden rand. Kraakhelder en loepzuiver. Jong en jeugdig. (2,7)
In de neus is deze Zeeuwse Rivaner ook fris en jeugdig. Een combinatie van witfruit, abrikoos en kool en dat allemaal aan de licht zoete kant. Lichtjes boter. Fijn en mooi. De neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong heel lichtjes een prik en de fruitindrukken uit de neus komen ook terug op de tong. Exotisch fruit (abrikoos) in combinatie met witfruit (rode appel en wat citroen) en dat valt weer samen met wat kool. Ook hier wat restsuikers. De zuren zijn lichtjes aanwezig, maar wel van zachte toon. Op de mid-palate is het redelijk goed en in breedte is het goed. De diepte is redelijk. De afdronk is goed tot breed. (6,2)

Wijnhoeve De Kleine Schorre laat met deze Rivaner+ 2018 zien dat het wijnjaar een superrijp en zonrijk jaar is geweest. De rijpheid van deze jeugdige wijn druipt er van af en ook deze wijn is een engeltje op je zomerterras. Zeker als aperitief en natuurlijk ook bij de Zeeuwse Zilte Zaligheden, maar eerlijk gezegd denk ik dat de Auxerrois (en misschien ook de andere witte wijnen van De Kleine Schorre) zich dit jaar daar beter voor lenen. Gewoon genieten! (2,3)

De Kleine Schorre Rivaner+ 2018 verdient een mooi puntenaantal van 15,0 punten

Nu heerlijk te drinken en ook nog wel volgend jaar, maar dan kan je beter het volgende wijnjaar weer bestellen! 😉

#wijn #Kleine #schorre #duiveland #Zeeland #Dreischor #Rivaner

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!