De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2022; 1000 keer genieten…

De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2022 is een speciale wijn. Een wijn waar slechts 1000 flessen van zijn gemaakt en dus kunnen slechts een handjevol wijnliefhebbers deze wijn proeven.

Gelukkig behoor ik tot deze elitegroep en ik vind dit een voorrecht. Mijn dank gaat dan ook uit naar Johan en Paula. Van hen mag ik deze wijn proeven zonder dat ik er iets voor heb betaald. Word ik hierdoor beïnvloed? Ik kan daar met het hand op mijn hart een grondige “Nee” op zeggen.

Wanneer wijnproducenten of wijnhandelaren wijnen aan ons toesturen om te recenseren dan doen we dat onafhankelijk. De gever heeft geen enkele invloed op onze waarnemingen, maar dat wil niet zeggen dat ik ze niet mag bedanken voor het toesturen van dit soort mooie wijnen, want dat kan je over De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2022 wel zeggen.


Lees verder na de advertentie exaro

Deze Zeeuwse witte wijn is gemaakt van de Gewürztraminer en Auxerrois druivenrassen. 13% aan alcohol hebben ze beide weten te produceren daar op Schouwen Duiveland (BGA; nu BOB). 

Dit is fles nummer 915 van de 1000 en als u echt wilt genieten van deze Zeeuwse pracht dan raad ik u aan om eens een flesje aan te schaffen. Maar pas op! Eenmaal geproefd, dan weet ik zeker dat u het volgend jaar weer gaat kopen en dan niet meer één flesje! 😉

Te koop bij de wijnhoeve (€ 24,50) of bij speciaalzaken.

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2022

De kleur van deze De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2022 is licht geel/witgoud over de tong met een mooie fonkeling van geel en witgoud. Kraakhelder en loepzuiver, zoals altijd. (2,8)
De neus van deze Zeeuwse witte wijn laat exotisch fruit zien van mango en abrikoos. Ook wat honing. Vol. De neus komt best goed los. (4,2) 
Op de tong schenkt De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2022 jou vreugde en dankbaarheid. Dankbaar om dit soort wijnen te mogen proeven, want dit is best bijzonder. Mooie fruitigheid en kruidigheid van exotisch fruit (mango en abrikoos) met een honingtouch en licht citroen voor de frissigheid. Wat vettig in het begin, maar ook wel weer clean met een bepaalde mineraliteit. Op de mid-palate is het gewoon prima en in de breedte en diepte is het voldoende. Een licht amandelbittertje in de brede afdronk. (7,3)

De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2022 is vrij zeldzame wijn, want er worden er slechts 1000 van gemaakt. Dit betekent wel 1000 keer genieten! Een complexe wijn die diverse indrukken geeft en je doet verrassen van de kwaliteit van deze wijnen. Maar waarom moeten we elke keer het maar over de kwaliteit van de Nederlandse wijnen hebben en dat het steeds beter wordt? Nee, laten we daar eens mee stoppen, want de kwaliteit van de wijnen van De Kleine Schorre staat buiten kijf en is vrij stabiel door de jaren heen. Ik heb het al vaker gezegd en ik zeg het weer: je kan de wijnen van Johan en Paula gewoon blind kopen; elk jaar. Je zal nooit teleurgesteld worden en dat komt door de professionaliteit van deze wijnboer. Niet voor niets zijn hun wijnen geselecteerd door de KLM! 😉 (2,4)

De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2022 verdient een totaal van 16,7 punten.

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *