De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2021; karaktervol Nederland

De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2021; karaktervol Nederland

De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2021 is een Nederlandse wijn van de wijnhoeve De Kleine Schorre en is vernoemd naar de partner van Johan van de Velde: Paula van de Vijver.

Een aparte wijn, want deze wijn komt van een 1000 tal wijnstokken die gepland zijn op de Zeeuwse bodem. 1000 wijnstokken van het ras Gewürztraminer; Paula’s Selection!

Slechts 1000 flessen zijn er gemaakt in 2021 en dit is nummer 275. Slechts 1000 keer zal deze wijn geproefd kunnen worden….en ik ben één van de uitverkorenen… Ik ben vereerd!

12,5% aan alcohol en 100% Gewürztraminer uit de zandgronden van Schouwen Duiveland, of , zoals De Kleine Schorre dat speels omzet in : Schouwen Druiveland. 😉


Lees verder na de advertentie exaro

Helaas niet meer te koop bij de wijnhoeve, maar wellicht kan u deze wijn nog ergens op de kop tikken bij de speciaalzaken (rond de € 24,50). Dit betekent: altijd er snel bij zijn mensen!

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2021

De kleur van deze bijzondere wijn uit Zeeland ziet er goed uit. Vol geelgoud over de tong met een zeer mooie vol geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
In de neus is De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2021 lekker kruidig. Mango en abrikoos die omgeven worden door een honinglaagje, dat er voor zorgt dat de wijn mooi rond overkomt. Lekker vol en gelaagd. De neus komt goed los. (4,2)
Op de tong is deze Gewürztraminer lekker vol en vettig met genoeg smaakindrukken. Kruiden, citroen, exotisch fruit van mango en abrikoos. Door de citroen krijgt de wijn een spanning van zuren die het fruit perfect in balans houdt en lekker fris laat overkomen. Ook wat honing en lichtjes kaneel. Op de mid-palate en in de breedte en diepte is het prima gesteld. Een karaktervolle wijn. Mooie ronde, smaakvolle brede afdronk. (7,5)

De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2021 is met recht een wijn met karakter. Een complexe wijn; een wijn die je heerlijk altijd kan nuttigen. Wil je het bij een mooi diner schenken dan kan dat ook. De wijn heeft genoeg body en smaak om niet overschaduwd te worden door de smaakindrukken van het gerecht. Ik denk zelf dat als u gaat voor de Zeeuwse Zaligheden, u beter de andere wijnen van De Kleine Schorre kunt schenken. In de middag schenkt u eerst deze bijzondere wijn en bij het diner een mooie andere witte wijn uit de collectie van Johan en Paula! (2,5)

De Kleine Schorre ‘Paula’s Selection’ 2021 verdient 17,0 punten

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *