De Kleine Schorre Paula’s Selection 2020; bijzonder Nederlands wit

De Kleine Schorre Paula’s Selection 2020

De Kleine Schorre Paula’s Selection 2020 is een speciale wijn; een speciale Zeeuwse en dus Nederlandse wijn.

Er staan slechts duizend wijnstokken van het druivenras Gewürztraminer in de Zeeuwse aarde, behorend bij de Wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreischor. Duizend van de 54.000 wijnstokken die daar geplant zijn op 12 ha aan wijngaarden.

Dit is schijnbaar de keuze van Paula (van de Vijver) geweest en een bijzonder goede keuze wat mij betreft….

Die duizend wijnstokken hebben 750 wijnflessen gevuld. Ik heb nummer 290 tot mijn beschikking en die staat gekoeld en al op de proeftafel. 13,5% aan alcohol en als er maar 750 flessen van gemaakt zijn dan weet je ook dat dit geen goedkope wijn is (en als je het proeft weet je dat zeker!).

Te koop bij De Kleine Schorre voor de prijs van € 24,50.

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Paula’s Selection 2020

De kleur van deze witte Zeeuwse wijn is kraakhelder en loepzuiver. Jeugdig licht geel over de tong met een licht geelgouwen fonkeling in de rand. Mooie frisse kleur. (2,8)
De Kleine Schorre Paula’s Selection 2020 laat in de neus heerlijk vers fruit los van mango en abrikoos dat enorm rijp overkomt. Rijp fruit tegen het zoete aan. Mooi rond en verleidelijk. Rijp. De neus komt goed los. (4,1) 
Op de tong geeft De Kleine Schorre Paula’s Selection 2020 direct weer waar het van gemaakt is: de Gewürztraminerdruif. Heerlijk vers fruit van de mango en abrikoos en ook hier heerlijk rond en rijp! Honing en licht kaneel. De zuren zijn miniem en zacht. Goed op de mid-palate en ook in de breedte en diepte is het prima gesteld. Een fijne wijn. In de goede tot brede afdronk mooi rond exotisch fruit dat vriendelijk overkomt. (7,3)

De Kleine Schorre Paula’s Selection 2020 is een overheerlijke wijn gemaakt van één van de mooiste en interessantste druivenrassen ter wereld: de Gewürztraminer! En dat is een edel druivenras. Bekend natuurlijk van de Elzas, waar fantastische wijnen van worden gemaakt, maar vlak deze niet uit! De Kleine Schorre (of moet ik zeggen Paula!?) heeft haar keuze gemaakt en wat voor een keuze! Echter, deze wijn wijkt wel af van de ‘normale’ witte wijnen van De Kleine Schorre en wel in het druivenras en in zuurgraad. De andere witte wijnen van dit Zeeuwse wijnbedrijf sluiten perfect aan bij de Zeeuwse Zilte Zaligheden en dat komt ook juist door hun zuurgraad. En die zuurgraad mist deze wijn. Is dat erg? Nee, want u krijgt een zeer mooie wijn als u deze wijn proeft en natuurlijk kan u deze wijn prima bij een mooi diner schenken, want die kwaliteiten heeft het wel, maar of ik het bij de Zilte Zaligheden zou schenken..? Ach wat…! Bij het gezellig samenzijn neemt u eerst de wijn van Paula en daarna stapt u over naar één van de andere witte wijnen van De Kleine Schorre tijdens uw mosselgerecht! En zo ziet u: er is altijd een oplossing! (2,4) 

De Kleine Schorre Paula’s Selection 2020 verdient van mij een totaal van 16,6 punten

Drinken kan u het nu. Houdbaar een paar jaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *