De Kleine Schorre Gris 2021; exotische kwaliteit

De Kleine Schorre Gris 2021; exotische kwaliteit

De Kleine Schorre Gris 2021 heeft het levenslicht gezien op Schouwen-Duiveland; in Dreischor om precies te zijn. 

Wijnhoeve De Kleine Schorre zit daar alweer sinds 2001 en het is tegenwoordig uitgebreid tot 14 hectare. Bij elkaar praten we over zo’n 63.000 wijnstokken!

Natuurlijk kan je rondleidingen krijgen in de wijngaard, maar er is ook een camping en sinds kort staan er ook wijnvaten waarin je kan overnachten! Een “Wine barrel Tiny house”

Ook wil ik het proeflokaal niet onbenoemd laten, want naast de heerlijke wijnen kan je daar ook heerlijk eten. Echt een feestje in de mond!


Lees verder na de advertentie exaro

Voor een feestje in de mond zorgde ook deze De Kleine Schorre Gris 2021 !

12,5% aan alcohol en toch wel een stevige prijs van € 19,95. Bestellen kan u het op de Wijnhoeve de Kleine Schorre of bij een speciaalzaak.

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Gris 2021

De kleur van deze witte wijn van Wijnhoeve De Kleine Schorre ziet er prima uit. Best wat kleur! Vol geelgoud over de tong met een zeer mooie geelgouden fonkeling in de rand. 18 karaats! Verder is de wijn helder en zuiver. (2,8)
In de neus, die zich nog wat terughoudend opstelt, maar later zich meer opent, neem ik lychee waar en limoenfruit. Vettig, rond en zacht. Exotisch fruit. De neus komt redelijk goed los. (3,9)
Op de tong laat De Kleine Schorre Gris 2021 heerlijk fruit zien van wat limoen, citrus en wat grapefruit. Zacht en rond. Ook hier wat vettig. Licht brioche. Op de mid-palate is het prima gesteld en ook in diepte en breedte is het voldoende. De afdronk is goed tot breed en heeft een fruitige nasmaak met een licht limoenbittertje. (7,0)

De Kleine Schorre Gris 2021 is wederom een geslaagde wijn. Een droge wijn die best wat kleur heeft en ook best wat smaak heeft. Exotisch met een lichte hang naar een bittertje van de limoen/grapefruit die mij wel degelijk bevalt, maar of iedereen dit kan waarderen? Ik hoop het wel, want aan de kwaliteit ligt het niet; het zit in de druif. Ook hier wederom een constante kwaliteit en dat is knap hoor! Je weet eigenlijk dat je nooit een miskoop hebt en dat kan wel eens gebeuren bij andere wijnen! Je kan eigenlijk de wijnen van De Kleine Schorre blind kopen! Sterker nog, zet in je agenda gewoon een notitie : “doosje Kleine Schorre wijn kopen!”. En ik garandeer u : geen kat in de zak! (2,4) 

De Kleine Schorre Gris 2021 verdient van mij een totaal van 16,1 punten

Drinken kan u het nu en houdbaar een jaar of twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *