De Kleine Schorre Gris+ 2018; een alle gelegenheidswijn…

De Kleine Schorre Gris+ 2018; een alle gelegenheidswijn…De Kleine Schorre Gris+ 2018 is de volgende wijn van wijnhoeve De Kleine Schorre uit Zeeland die op de proeftafel staat.

Ja mensen, al deze mooie wijnen komen uit ons eigen Nederland en u wilt niet weten hoe goed die wijnen wel niet zijn! TOPKWALITEIT van Nederlandse bodem!

Het grootste wijnfeest van Nederland is pas achter de rug en de rust is wedergekeerd in de wijngaard. Als u interesse hebt naar dit wijnfeest KLIK DAN HIER.

In dit artikel gaan we dieper in op de wijnen van De Kleine Schorre en in dit geval de Gris+ 2018 met een alcoholpercentage van 13%.

Te koop bij de wijnhoeve (KLIK HIER) voor de prijs van € 14,95 (en dat is een terechte prijs!)

We gaan proeven en laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Gris+ 2018

De kleur van deze De Kleine Schorre Gris+ 2018 is lichtgeel over de tong met een mooie lichtgele/lichtgeel gouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Leuke kleur. (2,8)
In de neus laat De Kleine Schorre Gris+ 2018 direct haar mineraliteit zien en dat gecombineerd met diverse fruittonen zoals van abrikoos, rode appel, nectarine. Alles zeer rijp en uitbundig. De neus komt goed los. (4,0)
Op de tong is De Kleine Schorre Gris+ 2018 heerlijk fris en zeer fruitig. De fruittonen uit de neus vormen een mooi geheel ook op de tong. Abrikoos, rode appel, nectarine, etc.. Zeer rijp in alles, tot het zoete toe, maar op de achtergrond hou je wel de zilte mineraliteit die als een basis blijft fungeren. Zacht en kogelrond. Zeer verleidelijk. Een zeer mooie combinatie die goed is in de breedte, op de mid-palate en in de diepte. Met de afdronk is het prima gesteld. (7,0)

De Kleine Schorre Gris+ 2018 is een heerlijke wijn voor alle gelegenheden. Bedenk het maar en het past er bij! Op het terras, als aperitief, bij de Zeeuwse zilte zaligheden… Zeg het maar en doe maar gewoon. Niet moeilijk doen: gewoon kopen! (2,4)

De Kleine Schorre Gris+ 2018 verdient een mooi aantal van 16,2 punten en verdient een mooie BRONZEN medaille.

Drinken kan u het nu en zeker houdbaar één a twee jaar, maar waarom wachten?

#wijn #kleineschorre #Zeeland #Dreischor #proefrecensie #wijnhoeve #Nederland

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!