De Kleine Schorre Brut de Zélande, verfijnde bubbel uit Zeeland

De Kleine Schorre Brut de Zélande is een Champagne-achtige wijn gewoon uit ons Zeeland!

De Kleine Schorre in Dreischor is niet alleen een van de grootste wijngaarden van Nederland maar er is daar meer te doen! Zo hebben ze daar ook een camping en sinds 1 mei 2022 ook TINY HOUSES!

Per 1 mei kunnen gasten op een unieke manier overnachten op camping De Kleine Schorre: in een Wine Barrel Tiny House. Een huisje dat eruitziet als wijnvat. Er is Tiny House met een sauna en er zijn er twee met een hottub. Vanuit het huisje kijk je uit op de wijnranken, wat wil je nog meer…?

Voor een impressie van de wijngaarden en de Wine Barrel Tiny Houses kan u deze video bekijken:

Zeker eens de moeite waard om eens naar toe te gaan!

Nu weer terug naar de wijn…

Zoals gezegd : een witte bubbelwijn die volgens de Champagne-methode is gemaakt, maar dan van Nederlandse bodem. Dat wil zeggen: andere druivenrassen liggen ten grondslag van deze wijn: Pinot Blanc, Auxerrois en Rivaner.

Dat wilt ook direct aangeven dat het niet met een Champagne te vergelijken is, want die wordt gemaakt van andere druivenrassen! 


Lees verder na de advertentie exaro

12,5% aan alcohol en de prijs? Tja, best wel prijzig (€ 32,50; de wijn is hier te bestellen), maar wil je de Nederlandse (wijn)boer  steunen dan kan je beter deze wijn kopen dan een wijn van een Franse wijnboer! 

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Brut de Zélande

De Kleine Schorre Brut de Zélande

De Kleine Schorre Brut de Zélande heeft een frisse geelgouden kleur over de tong met een mooie wit/geel gouden fonkeling in de rand. De mousse is goed aanwezig en van goede kwaliteit (kleine belletjes). Mooi zover en kraakhelder. Best wat kleur. (2,9)
In de neus laat deze puur Zeeuwse witte mousserende wijn redelijk wat fruit los van gele en rode appel en wat licht vettig. Mooi rond. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong  komt De Kleine Schorre Brut de Zélande vriendelijk over. Vol groene en gele appel, met wat licht nectarine. Rond en vriendelijk. De mousse is gematigd waardoor je niet zo’n opgeblazen mondgevoel krijgt. Fijne mousse. Goed in evenwicht met het fruit dat zelfs wat aan de zoetige kant is. Zuren zijn zacht. Verfijnd. Goed op de mid-palate, breedte en diepte is prima. De afdronk is breed met een zachte lichte honingbasis dat afsluit met een eveneens licht zacht amandelbittertje. ( 6,8)

De Kleine Schorre Brut de Zélande is een prima verfijnde bubbelwijn waar Nederland best trots op mag zijn! Gewoon een aangename goed gemaakte mousserende wijn. Niks mis mee! Kan zich best meten met de Champagnewijnen, maar Champagnewijnen zijn van andere druivenrassen gemaakt en zodoende zit je eigenlijk appels met peren te vergelijken. Qua prijs ligt deze Nederlandse Champagne ook op het niveau van Champagnewijnen en dus is de keuze aan u: Dit is geen Champagne (andere druiven), maar zeker een goed gemaakte Nederlandse verfijnde mousserende wijn van prima niveau. Mijn conservatieve hart neigt naar… (2,4)

De Kleine Schorre Brut de Zélande verdient van mij een totaal van 16,1 punten

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *