De Kleine Schorre Brut de Zélande; perfecte dinerstarter.

De Kleine Schorre Brut de Zélande is de bubbel van Zeeland; oftewel de mousserende wijn van Wijnhoeve De Kleine Schorre uit Dreischor.

Deze bubbelwijn is gemaakt van een drietal druivenrassen en wist u dat ook de Champagnewijnen normaal gesproken gemaakt zijn van drie druivenrassen?

Deze moussewijn is echter gemaakt van de Pinot Blanc, Auxerrois en Rivanerdruif.


Lees verder na de advertentie exaro

12,5% aan alcohol en de prijs ligt tegenwoordig op Champagneniveau en zeg nou eens eerlijk! Je gaat toch liever voor een Nederlands product in plaats van een buitenlands bedrijf te spekken..?

Bestellen kan u het gewoon HIER!

Ik hou het hier nu even bij en we gaan gewoon de wijn proeven…

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Brut de Zélande

Deze Brut de Zélande van Wijnhoeve De Kleine Schorre heeft best wat kleur. Redelijk vol geelgoud over de gehele tong met een mooie geelgouden fonkeling in de rand. De mousse is redelijk fijn. Verder is de wijn kraakhelder en loepzuiver. (2,9) 
In de neus is De Kleine Schorre Brut de Zélande heerlijk fris en laat diverse fruitsoorten los zoals rode appel en exotisch fruit (abrikoos en perzik). De neus komt redelijk los. (4,0) 
Op de tong laat De Kleine Schorre Brut de Zélande zich van haar beste kant zien: een volle wijn die op basis van veel fruit en een mooie fijne mousse je Champagne laat vergeten. Lag de nadruk vorig jaar op meer appel en peer fruit; dit jaar is het wat meer exotischer. Mango, abrikoos en perzik voeren meer de boventoon en die geven de wijn wat meer volheid. Prima op de mid-palate en ook in de breedte en diepte is er niets op aan te merken. In de afdronk een lichte neiging naar een licht bittertje en dat geeft de wijn nog meer complexiteit. De afdronk is breed. (7,0)

De Kleine Schorre Brut de Zélande is een op en top Nederlandse bubbelwijn (ja, Champagne mag je niet zeggen en feitelijk is het ook geen Champagnegelijke wijn!) met een eigen karakter. Een wijn die veel smaak laat zien en goed vol is. Kan wel tegen een stootje! Prima als starter voor elk diner, of gewoon als je wilt genieten van deze wijn. Feest of geen feest; De Kleine Schorre Brut de Zélande kan je altijd en overal drinken! Santé! (2,5)

De Kleine Schorre Brut de Zélande verdient van mij een totaal van 16,4 punten

Drinken kan u het nu en zeker wel een paar jaar houdbaar (maar waarom wachten?)

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *