De Kleine Schorre Blanc 2021, meer volwassen.

Dat is nou leuk! Heb ik een paar weken geleden de De Kleine Schorre Blanc 2022 geproefd, nu staat de De Kleine Schorre Blanc 2021 op de proeftafel! Ben benieuwd wat het verschil tussen beide jaargangen is…

Als u benieuwd bent naar de proefrecensie van De Kleine Schorre Blanc 2022 dan klikt u gewoon op de link.

De oogst is ondertussen begonnen bij de Wijnhoeve : ik lees in hun laatste nieuws dat “de voorselectie van de druiven is gedaan en nu maken ze zich op voor de machinale pluk. Door de natte zomer hebben ze veel extra werk gehad in de wijngaard. Alles om de hoge kwaliteit die ze nastreven te waarborgen.”

Verder organiseren ze ook leuke momenten zoals :

Wilde Wijnmiddagen (Zondag 29 oktober en zondag 17 december is er weer een Wilde Wijnmiddag. Ontvangst is om 14.00 uur met aansluitend een keldertour. Vervolgens is er een proeverij met 4 wijnen en verschillende hapjes op een mooie borrelplank.), maar ook staat er een wilddiner in de agenda.

Plan maar eens een bezoekje naar hun Wijnhoeve in Dreischor of bekijk eerst even de website!

Nu over naar de wijn…

De Kleine Schorre Blanc 2021 heeft een alcoholpercentage van 12,5% en kost u € 19,50 per fles.

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Blanc 2021

Op deze snikhete septemberdag proef ik De Kleine Schorre 2021; een wijn uit het mooie laaggelegen Zeeland. Het beslagen glas geeft mij toch een kijkje in de kleur van de wijn en die is, zoals vrijwel altijd, kraakhelder en loepzuiver. Redelijk volle geelgouden kleur over de tong met een fonkelende en sprankelende goudgele rand. Mooie, ietwat meer volwassen kleur. (2,8)
De neus is niet zeer uitgesproken, maar geeft wel mooi fruit weer van peer/appel, maar ook wat meer exotisch fruit zoals citroen en wat limoen. De neus komt redelijk los. (3,7)
Op de tong is De Kleine Schorre Blanc 2021 heerlijk rond en soepel met heerlijk zuiver fruit van witfruit, maar ook exotisch fruit. Complexiteit van fruitindrukken zoals, appel, peer, citroen. Een mooie balans van zuur en fruit en dat is waar we op zoek naar zijn : balans en complexiteit. Redelijk goed vol en ook op de mid-palate is het prima gesteld. In diepte en breedte is het ook gewoon naar tevredenheid. De afdronk is breed en smakelijk met een lichte mango taste. (7,0)

De Kleine Schorre Blanc 2021 is een heerlijke wijn die genoeg indrukken laat zien die complex en stabiel overkomen. Een zeer goed gemaakte wijn en een wijn die ten opzichte van de 2022 jaargang meer volwassen is. Een knappe wijn die breed inzetbaar is. (2,5)

De Kleine Schorre Blanc 2021 verdient een totaal van 16,0 punten.

Drinken kan u het nu.

Een gedachte over “De Kleine Schorre Blanc 2021, meer volwassen.”

  1. Wat ik mis in de beoordeling van de 2022 en ook in die van de 2021 zijn de gebruikte druiven rassen voor de ”Blanc”. Dat lijkt me toch een belangrijk gegeven bij de beoordeling…….Dit bepaalt voor een groot gedeelte het karakter van de te beoordelen wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *