De Kleine Schorre Blanc 2020; Zeeuwse zuiverheid

De Kleine Schorre Blanc 2020 komt van onze eigen bodem en op Nederlandse wijnen mogen de Nederlanders trots zijn!

Ja, daar ontbreekt het wel eens aan: trots zijn op jouw eigen land; je eigen bodem; daar waar je geboren bent!

Trots op hetgeen jouw ouders en hun ouders en hun ouders en zo kan ik nog wel even door gaan hebben opgebouwd en daardoor heeft u (in de regel) een mooi leven zonder honger, zonder oorlog, maar met vrijheid en vrede en vrijheid van meningsuiting en ook hier kan ik wel even door gaan. We mogen hier wel eens wat vaker bij stil staan!


Lees verder na de advertentie exaro

Maar we mogen ook trots zijn op ‘onze’ Nederlandse wijnboeren, want zij zetten tegenwoordig toch hele mooie wijnen bij u op tafel. Wijnen waar je echt van kan genieten! En dan kost het wat meer dan zo’n wijn uit Chili, maar dit is van eigen bodem en de Nederlandse boeren moet je gewoon steunen!

Zo komt ook deze Zeeuwse schone van eigen bodem en die bodem ligt in Dreischor; Schouwen Duiveland. Een blend van de Pinot Gris en de Blanc en dat bij elkaar heeft een alcoholpercentage van 12,5% opgeleverd.

Te koop bij DE KLEINE SCHORRE voor een prijs van € 16,95.

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Blanc 2020 

De kleur van deze Zeeuwse wijn is licht geel/wit goud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Helder en loepzuiver. (2,8)
De Kleine Schorre Blanc 2020 komt in de neus direct gewoon droog over. Lychee met wat rode appelfruit en wat licht ananas. Lekker fris en zuiver.  De neus komt redelijk los. (3,8)
Op de tong is De Kleine Schorre Blanc 2020 vrij droog met mooi zacht appelfruit (rood) en wat ananas met een licht citroen/citrus. Mooi rond. Geen zware wijn, maar wel met voldoende smaak, matige body en een redelijke breedte. Zachte redelijke zuren. Zoals gezegd, een wat lichtere, maar wel fijnere wijn uit de fantastische reeks wijnen die De Kleine Schorre op de markt zet. De afdronk is prima en lekker verfrissend. (6,7)

De Kleine Schorre Blanc 2020 is een heerlijke wijn. Een fijne wijn; een zuivere wijn die gewoon perfect past bij de Zeeuwse gerechten. En dat deze wijn weer net even anders is qua structuur, zuiverheid en complexiteit maakt het dat deze Zeeuwse wijngaard een zeer mooie reeks wijnen op de markt zet. Voor iedereen wat wils en allen perfect aansluitend bij de Zeeuwse gerechten! Laten we dat zeker niet vergeten! Eigenlijk vind ik dat als u in Zeeland bent en u een echt Zeeuws gerecht neemt u verplicht een wijn van De Kleine Schorre moet bestellen! Wilt u genieten dan moet u mijn advies echt opvolgen! Geniet er van! (2,4) 

De Kleine Schorre Blanc 2020 verdient van mij een totaal van 15,7 punten 

Drinken moet u het nu. 

De kleine schorre club

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *