De Kleine Schorre Blanc 2018; een geslaagde uitdaging

De Kleine Schorre Blanc 2018; een geslaagde uitdagingDe Kleine Schorre Blanc 2018 van de Wijnhoeve De Kleine Schorre uit Zeeland staat gekoeld te wachten naast de Koningin van de Groenten: de asperge…

De wijnen van Johan van de Velde (eigenaar van de Wijnhoeve in Schouwen Duiveland) zijn met uitstek geschikt om bij asperges te proeven/drinken. Maar ook bij, zoals zij dat zelf noemen, de Zeeuwse Zilte Zaligheden zoals oesters, mosselen en kreeft.

Echt eens proberen en vooral de wijnen van wijnjaar 2018 zijn van uitermate kwaliteit! Ik zeg DOEN!!!

Op 2 en 3 augustus 2019 is het weer zover: de WIJNFEESTEN komen er weer aan. Op deze data is het FEEST op de Wijnhoeve De Kleine Schorre en als u in de buurt bent MOET u er zeker eens naar toe!

Terug naar de wijn…. Een Pinot Blanc en ietsjes Auxerrois met een alcoholpercentage van 12,5% en een prijsje van € 13,50. Duur…? Absoluut niet, als u weet wat u er voor krijgt! Gewoon eens proberen en ik weet zeker: u bent verkocht…!

HIER VERKRIJGBAAR

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Blanc 2018

De kleur van de De Kleine Schorre Blanc 2018 is bleekgeel/lichtgeelgroengoud over de tong. In de rand een mooie lichtgeelgouden fonkeling. Kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
In de neus laat De Kleine Schorre Blanc 2018 direct zien dat het rijp fruit in zich heeft. Droog. Exotisch fruit zoals banaan, wat perzik en mango, maar ook wat wit fruit. Een bepaalde mineraliteit laat zich ook zien. Alles wel rijp en bijna aan het zoete toe. De neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong enorm rijp fruit die er gewoon uit spat. Ook hier exotisch fruit van banaan, perzik en mango, maar ook peer en rode appelfruit (witfruit). Complex. Lichte mineraliteit. Rond en toch licht strak. Licht zoetig van de rijpheid, want de wijn zelf is gewoon droog. Op de mid-palate is het prima gesteld, redelijk in diepte en goed in de breedte. Met de afdronk is het prima gesteld, waarbij de zuren aanwezig zijn voor de frissigheid, maar je niet in de weg zitten. (7,2)

De Kleine Schorre Blanc 2018 is een mooie Nederlandse witte wijn waarbij de rijpe fruitigheid in de mond een fruitexplosie geeft. Ook bij deze wijn zie je de spanning terug tussen de rijpheid en de zuren, want zuren heb je nodig voor de balans en de frissigheid van de wijn. Omdat 2018 een knaljaar is geweest waarbij de druiven zeer rijp zijn geworden en dus ook het suikergehalte hoog is, wordt het voor de wijnmaker een uitdaging om de wijn droog te houden en de restsuikers in bedwang te houden. Ook het alcohol mag niet te veel worden. Ik geef u mee: een uitdaging die goed heeft uitgepakt. Petje af voor de wijnmaker! (2,5)

De Kleine Schorre Blanc 2018 verdient een mooi aantal punten van 16,3 punten.

Nu heerlijk van genieten en de Zeeuwse zilte zaligheden staan te trappelen bij deze wijn…

#wijn #Schorre #DeKleineSchorre #Dreischor #Zeeland #Kreeft #mosselen #oester #wittewijn #Nederland #Asperge #proefrecensie #wine #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!