De Kleine Schorre Barrique 2019; TOPkwaliteit uit Zeeland

De Kleine Schorre Barrique 2019 is een wijn waar je op moet wachten…

Wachten in die zin dat de andere wijnen van de Wijnhoeve De Kleine Schorre altijd het volgende jaar wordt gebotteld en deze witte wijn pas na negen maanden eikenhouten opvoeding op fles gaat. Je loopt dus altijd een jaartje achter…

Nu weet ik uit ervaring dat 2019 een fantastisch wijnjaar is geweest voor dit Zeeuwse wijnbedrijf en kijkt u nog maar eens terug naar de proefrecensies op onze site van De Kleine Schorre van het jaar 2019. 

De verwachtingen zijn dan ook hoog bij mij. Zal deze op hout gelegen Pinot Gris wijn wel voldoen aan mijn hoge verwachtingen? 

Gelukkig word ik niet teleurgesteld (en dat had ik ook niet verwacht!)

Helaas is deze De Kleine Schorre Barrique 2019 niet meer te koop bij de Wijnhoeve, maar wellicht kan u deze wijn nog ergens anders op de kop tikken en wel voor de prijs van € 24,50 per fles.

13% aan alcohol krijgt u er gratis bij…

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Barrique 2019

De kleur van deze De Kleine Schorre Barrique 2019 heeft aardig wat structuur. Vol geelgoud over de tong met een zeer mooie en volle geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Zeer mooie kleur. (3,0)
In de neus valt je direct de houtopvoeding op: het vanille en hout komt je tegemoet. Zeer smoothy en silky. Boterig. De houtopvoeding overschaduwt wel het witte fruit van wat rode appel en peer en dat geeft een totaal andere wijn die zeker afwijkt van de gangbare witte wijnen van deze wijnhoeve. De neus komt prima los! (4,5)
Op de tong laat De Kleine Schorre Barrique 2019 ook duidelijk zien dat er sprake is van houtopvoeding, want ook hier is de wijn silky en smoothy van het fijne vanille en eikenhout. Het witte fruit van peer en rode appel is op de achtergrond wel waarneembaar, maar ook hier wordt het overschaduwd door het hout. Zachte zuren. Op de mid-palate is het prime gesteld en ook in diepte en breedte is het prima. De zeer ronde en silky afdronk is breed en zeer aangenaam. (7,6)

De Kleine Schorre Barrique 2019 is een erg mooie wijn. Een op en top kwaliteitswijn. Je kan deze wijn echter niet vergelijken met de ‘normale’ witte wijnen van De Kleine Schorre, want door negen maanden houtopvoeding wordt het gewoon een andere wijn. De malolactische gisting maakt het strengere zuur een stuk zachter en het eikenhout laat zich gelden. Is dat erg? Absoluut niet! Want wat voor een wijn krijg je daarvoor terug! De ‘gewone’ Pinot Gris was al prima, maar dit is een ander niveau. Echter….voor bij de Zeeuwse Ziltige Zaligheden zou ik zelf toch eerder gaan voor de ‘gewone’ witte wijnen van De Kleine Schorre en deze barriquewijn kan je bij mooi witvis of zalm serveren. Een perfecte combi! (2,6)

De Kleine Schorre Barrique 2019 verdient van mij een totaal van 17,7 punten

Drinken kan u het nu en houdbaar een paar jaar

Helaas is deze wijn al niet meer te koop bij De Kleine Schorre, maar wellicht kan u het nog op de kop tikken bij een van de betere wijnzaken in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *