De Kleine Schorre Barrique 2018; maakt de keuze compleet


De Kleine Schorre Barrique 2018 is een ietwat vreemde eend in de bijt binnen het assortiment van de Wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreischor, Schouwen-Duiveland.

Een blendwijn van een viertal druivenrassen: Rivaner, Pinot Gris, Pinot Blanc en Auxerrois. Van al deze druivenrassen maakt de wijnhoeve ook cépage wijnen en daarom is dit een ietwat vreemde eend. 

Een nog vreemdere eend wordt het door de eikenhouten opvoeding, waarbij deze wijn een malolactische gisting heeft ondergaan en ook nog eens 9 maanden op hout heeft gelegen. Nieuw hout en daarvoor kan je alleen de beste druiven gebruiken. Het wijnsap zal structuur moeten hebben om de oorlog met het eikenhout te winnen.

U begrijpt dat een dergelijke selectie en opvoeding niet voor niets is en dus komt deze De Kleine Schorre Barrique 2018 met een ietwat hogere prijs dan de reguliere wijnen van de wijnhoeve: € 22,50 per fles.

14% aan alcohol en helaas is deze wijn al uitverkocht bij de Wijnhoeve zelf. Even googelen wellicht vindt u die wijn nog wel ergens in Nederland. En anders moet u gewoon even wachten op de nieuwe De Kleine Schorre Barrique 2019 en die kan u, geloof mij, blind kopen!

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Barrique 2018

De kleur van deze De Kleine Schorre Barrique 2018 is vol goudgeel over de tong van de kleur. Volle geelgouden fonkeling in de rand. 24 karaats! Helder en zuiver. Zware viscositeit. (2,9)
In de neus een volledige zachtheid van vers fruit met omgeven een boterzachte eikenhouten omlijsting. Wit fruit van lychee en zachte rode appel met een tikje rijpe peer. Boter en superrond. Vol en volwassen. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong is de ervaring van de neus idem dito. Zacht wit fruit van lychee, rode appel met een eikenhouten omlijsting die perfect past om de body van deze wijn. De mid-palate is voldoende en  de body, breedte en diepte van deze witte Zeeuwse wijn is ruim voldoende om zeker als eetwijn te laten classificeren. Het toch wel hoge alcoholpercentage is niet waarneembaar. Zachte en ronde zuren die het boterzachte niet ondersneeuwen. De afdronk is ook boterzacht, vol en breed genoeg. Mooi! (7,5)

De Kleine Schorre Barrique 2018 is zeker een mooie wijn en ook zeker een aanvulling op het assortiment van de Wijnhoeve De Kleine Schorre. Alle andere wijnen uit het assortiment van deze Zeeuwse wijngaard zijn jong (allen uit het jaar 2019) en hebben geen (tweede) malolactische gisting ondergaan. Deze gisting zorgt er voor dat het appelzuur omgezet wordt in melkzuur waardoor de wijn veel zachter wordt en in moet leveren op zijn zuren. Doe je daar nog een een nieuw eikenhouten vat bovenop, dan wordt de wijn nóg zachter en ronder (zoals dat ook hier het geval is), maar boet wel in op het sprankelende en het verfrissende van de jonge wijnen die geen malolactische gisting hebben ondergaan. Je moet echter wel van goede huize komen om een dergelijke opvoeding te kunnen weerstaan. De druiven dienen zeker een bepaalde zuurgraad, suikerniveau en rijpheid te hebben, waardoor de wijn deze gistingen en opvoeding kunnen weerstaan. En dat kan deze De Kleine Schorre Barrique 2018. Knap gemaakt! Petje af! (2,5)

De Kleine Schorre Barrique 2018 verdient van mij een totaal van 16,9 punten

Drinken kan u het nu en wel enige jaren houdbaar.

Helaas niet meer rechtstreeks te koop bij de Wijnhoeve De Kleine Schorre, maar even googlen en wellicht vindt u nog een paar flesjes want ze zijn het waard! En anders gewoon volgend jaar 2019 kopen. Blind!

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *