De Kleine Schorre Auxerrois 2021; een gevaarlijke wijn!

De Kleine Schorre Auxerrois 2021; een gevaarlijke wijn!

De Kleine Schorre Auxerrois 2021 is één van de wijnen van Wijnhoeve De Kleine Schorre uit Dreischor en dat ligt in ons mooie Zeeland!

In 2001 werden de eerste wijnstokken gepland en na vier jaar was de eerste oogst een feit.

Wijnhoeve De Kleine Schorre had het levenslicht gezien en is tegenwoordig uitgegroeid tot één van de grootste wijngaarden van Nederland. Niet alleen één van de grootste, maar ook één van de topwijngaarden in Nederland! 

14(!) hectare aan wijngaard tegenwoordig in Dreischor. In 2022 is namelijk weer twee hectare bijgeplant (Pinot Gris en Pinot Blanc). Echter, na vier jaar zal van deze nieuwe aanplant wijn gemaakt worden.

Niet alleen wijn kan je kopen bij De Kleine Schorre, ook streekproducten zijn in de boerderijwinkel te koop. Reden temeer om eens een bezoekje te plegen aan De Kleine Schorre!

Ook wil ik niet onvermeld laten dat op het grondgebied van De Kleine Schorre ook een proeflokaal is gevestigd! Een heerlijke lunch of een fantastisch diner kan u daar nuttigen en natuurlijk worden de wijnen van De Kleine Schorre aldaar geschonken!


Lees verder na de advertentie exaro

Laten we weer even teruggaan naar de wijn zelf…

De Kleine Schorre Auxerrois 2021 heeft als herkomstbenaming BGA Zeeland en heeft een alcoholpercentage van 12%. De prijs van een A-product ligt natuurlijk wat hoger dan een B-product, maar dan krijg je wel een echt kwaliteitsproduct voorgeschoteld! 

Te koop bij De Kleine Schorre voor € 16,95. Denk nou niet van…ach, ik bestel wel later… Nou dan kan je namelijk wel eens van een koude kermis thuiskomen, want voordat je het weet is het uitverkocht!

We gaan proeven….

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Auxerrois 2021

De kleur van deze Zeeuwse witte wijn van De Kleine Schorre ziet er fris en jeugdig uit, maar heeft best wat kleur in zich. Licht geelgoud over de tong met een mooie lichtgeelgouden fonkeling in de rand. Zuiver en helder. Clean tot het bot. (2,8)
De Kleine Schorre Auxerrois 2021 laat in de neus heerlijk vers fruit los dat clean en jong overkomt. Rijp perzik/peer. Mooi rond en plezierig. Bepaalde droogheid van de mineralen zie verfijnd overkomen. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong is De Kleine Schorre Auxerrois 2021 heerlijk fris, fruitig en jeugdig. Een spring in het leven! Maar wel degelijk met vol fruit van witfruit (peer) en perzik, en met voldoende zuren waardoor de wijn perfect in balans is. Citrus en limoen. Heerlijk rond; geen scherp kantje te proeven. Rijk, rijp en vol. Zelfs wat aan de zoete kant. Goed op de mid-palate; breedte en diepte is prima. De afdronk is eveneens prima waarbij ik wil opmerken dat het een gevaarlijke wijn is… Je blijft er namelijk van drinken… 😉 (7,2)

De Kleine Schorre Auxerrois 2021 is een prachtige witte wijn! Een wijn om trots op te zijn als Nederlander! Potverdikkeme wat zit ik weer te genieten! Combinatie van witfruit en exotisch fruit waarbij de balans perfect is en dit genieten is op hoog niveau! Ja mensen…we mogen…nee MOETEN trots zijn op ‘onze’ wijnboeren en speciaal in dit geval Johan van de Velde van Wijnhoeve De Kleine Schorre. Ik proef al jarenlang de wijnen van Johan en ik zie zeer stabiele, maar ook steeds beter wordende wijnen. Geen grote stappen, maar kleine stapjes, omdat het namelijk altijd mooie wijnen zijn geweest en nog steeds zijn. Dit wordt deels verklaard door de mooie wijnjaren, maar ik denk dat ook de kennis / knowhow meer verfijnd wordt. De beginjaren van de Nederlandse wijn liggen ver achter ons en ik neem mijn hoed af voor al dit moois! (2,5)

De Kleine Schorre Auxerrois 2021 verdient van mij een totaal van 16,5 punten.

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *