De Kleine Schorre Auxerrois 2020; genieten uit Zeeland

De Kleine Schorre Auxerrois 2020 is geen onbekende wijn die bij mij op de proeftafel staat. Nee, deze witte Zeeuwse wijn heb ik veel vaker mogen proeven; alleen andere jaargangen.

Elk jaar zijn de eigenaren van DE KLEINE SCHORRE zo vriendelijk om een proefdoosje aan mij te sturen en dat waardeer ik enorm!

Word ik daar door beïnvloed? In alle eerlijkheid en volmondig kan ik daar NEE op zeggen en dat is nu juist de reden waarom veel wijnproducenten of wijnimporteurs/wijnzaken hun wijnen door ons willen laten proeven! Onafhankelijkheid is het woord en een objectieve professionele benadering van hun wijnen staan hoog op het verlanglijstje van de wijnleveranciers.

Als u ook uw wijnen wilt laten proeven door ons, stuur dan een mail naar info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op…

Terug naar de Zeeuwse witte schone van Wijnhoeve De Kleine Schorre.

Deze Auxerrois 2020 is een blend van Pinot Blanc en heel veel Auxerrois. Vandaar dat in de naam Auxerrois is benoemd. 12% aan alcohol en van het mooie Zeeuwse schiereiland Schouwen Duiveland. 

Kosten? € 15,95 per fles en natuurlijk verkrijgbaar bij WIJNHOEVE DE KLEINE SCHORRE.

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Auxerrois 2020

De kleur van deze De Kleine Schorre Auxerrois 2020 is lichtgeel/witgoud over de tong met een mooie fonkeling van lichtgeel/witgoud in de rand. De wijn is kraakhelder en loepzuiver. Oogt fris en clean. (2,8)
Deze auxerroiswijn uit Zeeland geeft fris vers fruit weer van peer en perzik met een vleugje citrus. Een rijpe wijn. Rond en zacht overkomend. Komt redelijk tot goed los. (3,8)
Op de tong is De Kleine Schorre Auxerrois 2020 lekker fris, levendig en jeugdig. Mooi rond witfruit van peer en perzik en wat rode appel. Mooi zacht, rijk en rijp (wat aan de zoetige kant). Zeer licht mineraal. Op de mid-palate is het prima gesteld alsmede in de diepte en breedte. Sappig en smakelijk. De afdronk is breed en geeft voldoende fruit weer. (7,0)

De Kleine Schorre Auxerrois 2020 is gewoon een prima wijn van een prima kwaliteit. Heerlijk jong fris en vers fruit dat je prima bij een Zeeuwse schotel kan drinken, maar ook gewoon op het terras en in de tuin (of balkon), Ach, het maakt eigenlijk niet uit waar je deze wijn wilt of kan drinken. Overal! De constante kwaliteit van de Wijnhoeve De Kleine Schorre (ik proef al jarenlang hun wijnen) is opmerkelijk en bijzonder en te prijzen. Feitelijk zou je gewoon deze wijnen blind kunnen bestellen! Gewoon weer genieten! (2,4)

De Kleine Schorre Auxerrois 2020 verdient van mij een totaal van 16,0 punten

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *